Nieuws

LOKAAL: Zichtbare energiebesparende maatregelen

Ronny Wolfcarius

Tuesday 04

October 2022 18:34

"In deze moeilijke tijden van energiecrisis is het aangeraden dat iedereen energie bespaart" zegt Bertrand Demiddeleer, voorzitter van Vooruit Halle, "elk persoon individueel, maar ook de overheden moeten dat doen.  Dat is goed voor de portemonnee, maar even goed voor ons klimaat".

De gemeenteraad besliste dan ook een aantal maatregelen in te voeren waardoor de Stad geld kan besparen en zo ook uw belastingsgeld beter kan gebruiken. "Iedereen moet zijn steentje bijdragen, zo ook de lokale overheid" zegt Bertrand Demiddeleer, "naast het verlagen van de temperatuur in de openbare gebouwen en de extra aandacht naar het nodeloos branden van verlichting, zijn er een aantal maatregelen die elke Hallenaar ook zal opmerken."

Met het aanbreken van de herfst waarbij verkoeling minder nodig is, werd beslist om de fonteinen in Halle uit te schakelen. Daarnaast wordt ook de kraan dichtgedraaid voor de nieuwe speelfonteinen in de waterspeeltuin naast het Hallebad. "Kinderen kunnen nog steeds in de waterspeeltuin terecht. Er blijven nog genoeg waterspeeltuigen met watervalletjes, sluizen en dammen over die op spierkracht werken, maar de fonteinen worden ook daar dus toegedraaid.  Het is nog niet geweten hoeveel energiewinst men zo maakt, maar alle kleine beetjes helpen" besluit Bertrand Demiddeleer.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

decoratieve lijnen

Dit vind je misschien ook
interessant