Nieuws

LOKAAL: Zelzate U stemde massaal voor DE BRUG!

Elle De Kuyper

Thursday 31

March 2022 21:44

Een nieuw jaar, een nieuw cultuurhuis! Begin januari werd gestart met de bouw van een nieuw cultuurhuis voor onze gemeente.

Onze cultuurschepen Isabel Dellaert is bijzonder trots dit project samen met haar collega’s te kunnen realiseren. “Het nieuwe cultuurhuis wordt een heel mooi en multifunctioneel gebouw dat voor vele doeleinden en activiteiten zal kunnen gebruikt worden. Een toneelvoorstelling, een dansshow, een concert, een workshop capoeira, … het zal allemaal mogelijk zijn! Samen met vertegenwoordigers en experten van verschillende disciplines uit het socio-culturele veld werden de plannen uitgetekend en opgemaakt. We staan te popelen om dit pareltje in gebruik te kunnen nemen. Culturele programmatie zal worden voorzien vanaf januari 2023.” klinkt het bij Isabel.

De bouw van dit nieuwe cultuurhuis is een goede financiële zaak voor de gemeente. “Het vroegere C.C. De Brug voldeed niet meer aan de noden en veiligheidsvoorschriften van vandaag. Kwalitatieve cultuurprogrammatie was in de voormalige parochiezaal onmogelijk geworden. Om het gebouw conform de standaarden van vandaag te krijgen, zouden we vele honderdduizenden euro’s moeten neertellen hebben. We kozen daarom voor een nieuw energiezuinig, toekomstrobuust en multi-inzetbaar gebouw.” gaat Isabel verder.

De afgelopen weken gingen we op zoek naar een (nieuwe) naam voor het cultuurhuis. Daarvoor vroeg het College van Burgemeester en Schepenen advies aan de Culturele Raad en de Heemkundige Kring. Schepen Dellaert: “We hebben gevraagd een shortlist op te stellen met 5 mogelijke namen. De keuze ging tussen De Brug, De Passerelle, De Zoutpan, De Zandstuyver of De Mouterij. Deze kanshebbers werden aan onze inwoners voorgelegd. Van de meer dan 350 stemmen die door de Zelzatenaar werden uitgebracht, heeft ‘De Brug’ er 235 gekregen. Op de tweede plaats staat De Passerelle met 59 stemmen. Er is dus een zeer duidelijk voorkeur voor De Brug bij de Zelzatenaren.

Ik ben zeer tevreden met de gekozen naam, die de verbinding tussen Zelzate Oost en Zelzate West symboliseert. Het is een naam die alle Zelzatenaren samenbrengt en één van de belangrijke symbolen van onze kanaalgemeente. Het nieuwe cultuurhuis, met zijn polyvalente invulling, zal dit in de toekomst vast en zeker ook worden.

Tijdens de gemeenteraad van 28 maart 2022, die voor het eerst na lange tijd opnieuw fysiek samenkomt, wordt de naam officieel voorgesteld. Ook de drie winnaars van de wedstrijd ontvangen dan hun prijs uit handen van onze burgemeester.”


Ga naar Elle De Kuyper
Over de Auteur

Elle De Kuyper

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant