Nieuws

LOKAAL: Zelzate Sos in de kijker Gino Gerres

Elle De Kuyper

Thursday 31

March 2022 21:13

Vooruit Zelzate zou niks zijn zonder z'n trotse sossen. In de rubriek "Sos in de kijker", laten we jou graag kennismaken met één van onze kameraden.

Vandaag stellen we met veel plezier Gino Gerres voor! ❤

Naam: Gerres Gino

Leeftijd: 50 jaar

Aan welke kant woon je? Zelzate West

Sinds wanneer ben je lid van onze beweging? Sinds m'n 18e verjaardag. 

Waarom ben je een sos? Dat is er ingegoten van kleins af aan. Mijn vader is lang vakbondsafgevaardigde geweest en zei altijd: "Nen werkmens is nen sos". En so be it, ik was volledig mee met de gedachtegang. Ik weet wat ik voor de mensen wil betekenen en hoop te bereiken.

Wanneer kwam je voor het eerst op bij de gemeenteraadsverkiezingen? 2018 was voor mij de eerste keer dat ik op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen stond. 

Wat onthoud je van die eerste kiescampagne? Ik vond het heel leuk om te zien hoe iedereen van de beweging zich keihard heeft ingezet, met als gevolg het mooie kiesresultaat. Het flyeren, borden gaan opzetten, de filmpjes die werden opgenomen, de fotomomenten, enz. Ik herinner me ook hoe spannend het was om in ons volkshuis Café Noorderlicht, met de hele bende de uitslagen mee te volgen, in de hoop dat Brent onze nieuwe burgervader zou worden en laat me eerlijk zijn, je bent ook wel benieuwd naar je eigen voorkeursstemmen 😉  

Wat doe je als lid van het BSCD?Wij bespreken de individuele dossiers, die door de maatschappelijk werkers worden opgesteld. Bij deze wil ik toch eens een dikke chapeau zeggen aan deze mensen, want je bent toch bezig met mensen die hulp zoeken, en om dat allemaal uit te pluizen, dat is echt niet evident. Dan pas is het aan ons, de leden van  het BCSD, om daar over te discussiëren en eventuele meningsverschillen uit te klaren. Ook hebben de personen die hun verhaal willen doen het recht om gehoord te worden. Dit kunnen ze komen doen in ons bijzijn. Daarna wordt er  samen met de andere leden van het BCSD naar een eerlijke en leefbare oplossing gezocht.

Hoe hoop je het verschil te maken als lid van het BCSD? Ik ben nog niet zo heel erg lang lid van het BCSD. Ter voorbereiding ben ik dan ook ten rade gegaan bij mij collega Gino Dhaene. Gino is echt een rot in het vak en  heeft me wegwijs gemaakt. Samen met de andere leden van het BCSD wordt er naar een constructieve oplossing gezocht en ja, soms moet je streng zijn maar vooral rechtvaardig.

Wat doe je professioneel? Ik ben tewerkgesteld bij Kronos Gent. Waar ik in '89 ooit begonnen ben als stagiair. Omdat ik in '90 mijn legerdienst moest vervullen kon ik daar jammer genoeg niet blijven. In '91 zat mijn legerdienst erop, maar bij Kronos hadden ze toen geen plaats voor mij. Ik heb toen een 4-tal jaar zowat overal gewerkt en in '95 kon ik terug beginnen bij Kronos. Daar ben ik altijd mechanieker geweest, maar sinds een 2-tal jaar ben ik ploegoverste bij de bedienden geworden. Dit in een volcontinue systeem.

Waar kunnen we jou vinden in jouw vrije tijd? Ik probeer regelmatig mijn sociale contacten te onderhouden, wat wil zeggen dat ik graag eens een pintje ga drinken 😉 Ook speel ik graag een spelletje dart, en dit is zowel thuis samen met de vrouw en zoon, als op café. Maar je kan mij vooral vinden aan mijn caravan aan het Veerse meer, een echte aanrader! Daar kunnen we ons volledig ontspannen samen met familie en vrienden. Kortom gezegd ,ik kom graag onder de mensen en om het even waar, als het maar gezellig is.


Ga naar Elle De Kuyper
Over de Auteur

Elle De Kuyper

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant