Nieuws

LOKAAL: Zelzate Gemeentemonitor 2021

Elle De Kuyper

Thursday 31

March 2022 21:07

“Terug Trots op Zelzate!” was de slogan die onze ploeg lanceerde in 2018 in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen herinnert zich ongetwijfeld het woelige politieke vaarwater van enkele jaren geleden. Triest dieptepunt was dat nog amper 3 op 10 Zelzatenaren aangaf fier te zijn op zijn gemeente. “Terug Trots op Zelzate” was dan ook een flink overwogen leuze van de sossen!

Er werd in 2021 opnieuw een gemeentemonitor voorgesteld. Het voorlaatste rapport dateerde van 2018 onder het toenmalige gemeentebestuur.

De tevredenheid van onze inwoners is vandaag gestegen naar 62%! En ook het vertrouwen in het gemeentebestuur is verdriedubbeld ten opzichte van het verleden van 14% naar 38%! Ook de toenemende tevredenheid over de betrokkenheid en communicatie vallen op. Met 61% scoort Zelzate op communicatief vlak opvallend beter dan de gemiddelde Vlaamse gemeente.

Ook het aantal jongeren binnen onze gemeente stijgt, wat ten goede komt aan verhouding jongeren/ouderen en de druk op de oudere bevolking om de lasten te dragen vermindert.

73% is jonger dan 60 jaar en zelfs 22% is jonger dan 19 op een totaal van 13.124 inwoners.

Zelzate bloeit!

Hoewel we een gemeente zijn die dichtbevolkt is, hebben we toch nog 55% onbebouwde gronden.

Maar er zijn ook uitdagingen! Denk maar aan klimaatdoelstellingen, veilige fietsinfrastructuur en armoedebestrijding. Daar is nog veel werk aan de winkel.

We hebben hierin zeker al stappen  ondernomen.

Zo plaatsen we nog tijdens deze legislatuur voor elke inwoner een boom.

En door naar de inwoners te luisteren wordt bij de herinrichting van de R4 en de “Ring rond Zelzate” rekening gehouden met de leefbaarheid van alle Zelzatenaren.

Maar we moeten dus zeker ook voldoende kritisch kijken naar de resultaten en werken aan de uitdagingen die elke dag ons pad kruisen! En dat zullen we zeker blijven doen.

 

U kan op ons rekenen!


Ga naar Elle De Kuyper
Over de Auteur

Elle De Kuyper

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant