Nieuws

LOKAAL: Zelzate - Een proper Zelzate? Graag!

Elle De Kuyper

Thursday 31

March 2022 21:02

Wie wil het niet, een kraaknette markt, een opgeruimd park, een Groenplein zonder zwerfvuil, straten waar je niet steeds naar de grond hoeft te kijken om uitwerpselen en etensresten te ontwijken?

Van onze gemeentediensten verwachten we terecht dat de grasperken worden onderhouden, de bomen worden gesnoeid, de voetpaden hersteld, …

Hier zijn de laatste jaren enkele belangrijke stappen gezet. Zo werd het project van “De Propere Pioniers” verder uitgebreid, het team van de Technische Dienst werd versterkt en kunnen de zwerfvuilacties van de gemeente steeds op een groot aantal vrijwilligers rekenen.
De scholen trachten via sensibiliseringsacties onze jongeren op te voeden tot plichtsbewuste volwassenen.

Dit alles volstaat uiteraard niet als niet elke Zelzatenaar zijn duit in het zakje doet.

Als inwoners dragen we écht wel een grote verantwoordelijkheid!

Een zomerse avondwandeling met je trouwe viervoeter, ontspannend en gezond! Maar… zorg er ook voor dat je steeds de hondenpoep opruimt en niet achterlaat in de Zelzaatse parken, pleinen, straten en voortuintjes!
Een snelle hap, een pakje friet op een bankje, een blikje om de eerste dorst te lessen… moet zeker kunnen! Maar… gooi je etensresten en verpakkingen niet op de openbare weg, er zijn vuilnisbakjes genoeg. Waarom gebruiken we ze niet!?
Rondslingerend afval is niet enkel een doorn in het oog van elke voorbijganger, het is eveneens een gevaar voor lijf en leden van wandelaars en fietsers.

Als iedereen zijn steentje bijdraagt kunnen we van Zelzate een propere, aangename én veilige gemeente maken!

 

Kristof Haes

(bestuurslid Vooruit Zelzate) 


Ga naar Elle De Kuyper
Over de Auteur

Elle De Kuyper

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant