Nieuws

LOKAAL: Zelzate Communiceren doe je zo

Elle De Kuyper

Thursday 31

March 2022 21:58

De communicatie en informatie van het lokaal bestuur naar de inwoners verbeteren, dat was één van de speerpunten van Vooruit Zelzate bij aanvang van deze bestuursperiode. En kijk, ondertussen werden al vele grote stappen vooruit gezet!

Er werd ondertussen een voltijdse communicatieambtenaar aangeworven, de gemeentelijke website kreeg een grondige facelift, het e-loket werd volledig uitgebouwd, er kwam een uniforme huisstijl voor alle gemeentelijke diensten, u maakt tegenwoordig ook gemakkelijk online afspraken met gemeentediensten, de gemeente kreeg een nieuw logo, u kan thuis de gemeenteraden live volgen met klank én beeld, etc. Het sluitstuk - de kers op de taart was voor Vooruit een eigen magazine. Een periodiek gemeentelijke infoblad. Ondertussen kreeg u al 3 exemplaren van dit infoblad in de bus en de reacties van onze inwoners zijn duidelijk zeer positief. 

We kiezen er heel bewust voor om er alles aan te doen de kloof tussen onze inwoners en het gemeentebestuur zo klein mogelijk te maken en intens met de Zelzatenaren samen te werken. Van de verschillende politieke niveaus in ons land, is het gemeentelijke het niveau dat het dichtste bij de burgers staat. Dit is ook het niveau waar mensen het meeste vertrouwen in stellen. In Zelzate probeert uw gemeentebestuur er alles aan te doen uw vertrouwen niet te beschamen. Het stemt ons dan ook zeer tevreden dat de scores die ons werden toebedeeld in de laatste gemeentemonitor (dat is een analyse van alle Vlaamse gemeenten op basis van een burgerbevraging die om de drie jaar wordt gehouden) positief evolueren. Onze inwoners hebben vandaag veel sterker het gevoel gehoord en geraadpleegd te worden.

Zag u al dat de ontvangstruimte in het gemeentehuis een grondige facelift heeft gekregen om u nog beter van dienst te kunnen zijn? Er werd een grote, open balie gebouwd waar onze onthaalmedewerker de inwoners te woord staat en begeleidt. Er werd een nieuwe wachtruimte gecreëerd en de loketten van onze dienst burgerzaken werd gerenoveerd. Wist u trouwens dat er tegenwoordig een fotocabine in het gemeentehuis staat waar u zelf meteen uw pasfoto’s kan maken?

En we hebben nóg plannen! Zo kijken we enorm uit naar de installatie van onze wijkraden, die door de coronacrisis helaas flinke vertraging heeft opgelopen.

Uw steun en vertrouwen geven ons elke dag enorm veel goesting om er voluit tegen aan te gaan. Samen voor Zelzate!

Kevin Uytterhaegher

Fractievoorzitter Vooruit Zelzate


Ga naar Elle De Kuyper
Over de Auteur

Elle De Kuyper

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant