Nieuws

LOKAAL: Zelzate Camerasysteem moet aangepast worden

Elle De Kuyper

Thursday 31

March 2022 21:56

De veiligheidscamera’s die vandaag op verschillende plaatsen in onze gemeente hangen, leveren geen bruikbare beelden op voor de politie. Het gevolg van een overhaaste verkiezingsstunt uit het verleden.

“De politie liet ons weten dat de beelden totaal waardeloos zijn. Die slechte camera’s zijn het gevolg van een verkiezingsstunt uit het verleden. Helaas slecht besteed belastinggeld.” legt onze burgemeester Brent Meuleman, bevoegd voor veiligheid, uit. “Enkele jaren geleden werden voor de verkiezingen nog snel camera’s opgehangen op verschillende plaatsen in onze gemeente. Dit gebeurde echter zonder voldoende kennis van zaken en zonder overleg met onze politiezone. De camera’s stonden slecht gericht en de beelden waren meestal totaal onbruikbaar. Het systeem was ook niet compatibel met de andere camerasystemen in onze politiezone. Er werden geen duidelijk afspraken gemaakt over het beheer en de opvolging van de beelden. Het was een zooitje. De Zelzatenaren werden blaasjes wijsgemaakt en we kregen een vals gevoel van veiligheid opgespeld.”

Het college zal daarom bijkomende budgetten voorzien om de camera’s wél optimaal te kunnen benutten en in te zetten in een breder veiligheidsbeleid. “De camera’s worden geheroriënteerd. Alle huidige camera’s en materialen zullen worden hergebruikt, zodat er een minimum aan verloren materiaal is. Ons camerasysteem moet bovendien compatibel gemaakt worden met de camerasystemen van de buurgemeenten en met het videomanagementsysteem van de politie. Zo kunnen de beelden bij de politie bekeken worden op een centraal platform. Ook stellen we vast dat de internetkosten vandaag te hoog zijn. Daarom zullen de camera’s in de toekomst connecteren via een straalverbinding. Dit levert ons een besparing op van 300 euro op per maand. Ook op het nieuwe busplein wordt een camera geplaatst.” besluit de burgemeester.


Ga naar Elle De Kuyper
Over de Auteur

Elle De Kuyper

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant