Nieuws

LOKAAL: Woonprotest JS: "Woningen dienen om in te wonen, niet om in te beleggen!"

Vooruit Antwerpen

Friday 08

April 2022 09:13

Woningen dienen om in te wonen, niet om in te beleggen!”

Dat was de boodschap die talloze jongeren samen scandeerden op het Operaplein op zondag 13 maart . De Jongsocialisten kwamen samen met Jong Groen en Comac op straat om de steeds meer onbetaalbare wordende woningmarkt aan te klagen. Met de steun van Conner Rousseau en Maxim Veys werd het eerste Vlaamse woonprotest niet gewoon een actie, maar een echte boodschap.

Laat één ding duidelijk zijn: Dit beleid is op maat van de happy few, want te midden van al deze ellende, worden projectontwikkelaars slapend rijk.”, zo beet voorzitter van de Jongsocialisten Oskar Seuntjens de spits af. Niet enkel de stijgende woon -en huurprijzen kwam onder vuur te liggen, maar ook de discriminatie die nog steeds velen toegang tot de woningmarkt ontzegt. Uit praktijktests in Antwerpen bleek immers dat 4 op 10 makelaars in Antwerpen discrimineren op basis van naam of huidskleur. “Deze cijfers tonen nog maar eens het nut aan van de praktijktests, waar sp.a stad Antwerpen (nu Vooruit Antwerpen) hard voor heeft gevochten. Elk geval van discriminatie is er één te veel, maar 40% is gewoonweg hallucinant! Stap 1 is weten, stap 2 is actie!” stellen de Jongsocialisten van Antwerpen


Een duidelijke boodschap en succesvolle actie tegen een teleurstellend woonbeleid. De stem van de jongeren is nu wel duidelijk, het bal ligt nu in het kamp van de Vlaamse Regering om er iets aan te doen. 


Ga naar Vooruit Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant