Nieuws

LOKAAL: Winteractieplan uitgebreid: niemand slaapt op straat deze winter

Team Vooruit

Wednesday 17

November 2021 11:40

Vanaf maandag 15 november bieden we opnieuw winteropvang aan voor dak- en thuislozen in Brugge. Het winteractieplan werd fors uitgebreid zodat niemand op straat hoeft te slapen tegen zijn of haar wil. 

We breiden de capaciteit van onze nachtopvang in de Havenstraat deze winter uit tot 18 plaatsen en er is ook de samenwerking met 4 hotels (Hotel 't Putje, Hotel Koffieboontje, Hostel Snuffel en Hostel Charlie Rockets) in Brugge voor extra capaciteit. Daarmee realiseren we een belangrijke doelstelling uit het lokaal sociaal beleidsplan van Stad Brugge: niemand moet tegen zijn wil op straat slapen. Bovendien passen we in de opvang onze openingsuren aan, waardoor thuislozen zo veel mogelijk tijd binnen kunnen doorbrengen. Dat gebeurt zowel in de Havenstraat als in het Inloophuis aan het Minnewater. Onder de noemer “Globale Ontmoeting”, een ander samenwerkingsverband waar ’t Sas bij aansluit, kunnen mensen vanaf 28 november op zondagmiddag terecht in Buurtcentrum Van Volden voor een warme plek om even op adem te komen of hun verhaal te doen.

De vertrouwde formule van 'bed, bad, brood' blijven we aanbieden in een aangename omgeving. De medewerkers van de nachtopvang staan ook in voor de opvolging van de bezoekers, zodat ze op termijn een duurzame oplossing vinden voor hun huisvestingsprobleem. Net als de vorige winterperiodes wordt niet meer gewerkt met “stopnachten”. Dat betekent dat wie nergens anders terechtkan, zich elke nacht kan aanmelden. Ook mensen zonder papieren zijn welkom in de nachtopvang.

Net als vorig jaar houden we uiteraard rekening met de coronamaatregelen. We voorzien schuttingen in sommige kamers, of mensen worden in bubbels bij mekaar te slapen gelegd. Dat gaat dan om mensen die overdag  met elkaar optrekken. De opvang in de Havenstraat houdt zich daarnaast aan de algemene veiligheidsmaatregelen. De lichaamstemperatuur wordt gemeten en bezoekers zijn verplicht hun handen te ontsmetten als ze binnenkomen.

De winteropvang word gerealiseerd met de gewaardeerde steun van de Provincie West-Vlaanderen en met de helpende handen van extra medewerkers.

 

Pablo Annys

schepen van sociale zaken


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant