Nieuws

LOKAAL: Winnaars van ‘Gerinkel naar de Winkel’ vielen in de prijzen

Helmut Jaspers

Bediende

Monday 17

July 2023 17:19

Essenaren bespaarden meer dan 8.000 kg CO2 met actie van Gemeente Essen en Unizo Essen

Van 8 april tot en met 30 juni konden Essenaren stempels sparen door hun inkopen met de fiets of te voet te doen. Met een volle spaarkaart maakten ze kans om de hoofdprijs te winnen van de ‘Gerinkel naar de Winkel’-actie van Gemeente Essen en Unizo Essen. Tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 15 juli zijn de hoofdwinnaars bekend gemaakt.

De Essenaren leverden maar liefst 2.635 volle spaarkaarten in. De stempels konden ze verzamelen bij meer dan 60 handelaars, in Essen én de buurgemeenten. Samen bespaarden de Essenaren meer dan 8.000 kg CO2. Ze legden in totaal 18.445 ritjes af, goed voor 40.579 kilometer.

Schepen voor leefmilieu Helmut Jaspers (Vooruit) is tevreden met dit resultaat: “Het is mooi om te zien hoeveel Essenaren bewust bezig zijn met duurzaamheid ook als ze gaan winkelen in de buurt. Bovendien zorgen ze niet alleen voor minder CO2-uitstoot, ze dragen ook bij aan hun eigen gezondheid door te bewegen én ze besparen tijd en geld. Want met de fiets of te voet winkelen betekent ook ontsnappen aan de files, dure brandstof en de zoektocht naar een goed parkeerplekje.”

Prijsuitreiking bij Tatteljee

De winnaars van de hoofdprijs zijn bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 15 juli bij Tatteljee in Essen. Dit jaar hebben drie Essenaren de grootste prijzen gewonnen: cadeaubonnen van 250, 150 en 100 euro die ze kunnen spenderen bij de deelnemende handelszaken.

Daarbovenop kregen de drie hoofdwinnaars en twee andere gelukkigen een gerecycleerde draagtas van de gemeente, gemaakt uit oude banners die in het Essense straatbeeld hingen.

44 andere winnaars krijgen ook een cadeaubon van de deelnemende handelaars, waardoor er in totaal maar liefst 54 gelukkige Essenaren in de prijzen zijn gevallen. Zij worden persoonlijk verwittigd en kunnen vanaf woensdag 19 juli hun prijs ophalen in het gemeentehuis.

Afvalarm winkelen

De ‘Gerinkel naar de Winkel’-actie zette zowel in op duurzame verplaatsingen als op afvalarm winkelen. Zo kregen mensen die hun eigen verpakking bij hadden, een extra stempel in de deelnemende winkels. Ook bij het prijzenpakket zorgde de gemeente voor afvalarme cadeaus. De drie hoofdwinnaars en vijf andere gelukkigen kregen zo’n afvalarm cadeaupakket mee naar huis.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant