Nieuws

Wij verlagen opnieuw uw zorgfactuur
Brillen, tandzorg en meer worden goedkoper

Ronny Wolfcarius

Friday 21

October 2022 12:44

Niemands gezondheid mag afhangen van de dikte van hun portefeuille – ook niet in crisistijd. Daarom investeren we opnieuw in betere en betaalbare zorg.

Ons land maakt een ongeziene crisis door. Miljoenen gezinnen en alleenstaanden kijken met een bang hart naar elke factuur. Het doel van onze federale begroting is dan ook duidelijk: de lage en middeninkomens helpen met hun facturen.

Daaronder vallen ook de facturen voor de dokter, de tandarts of het ziekenhuis. Want we moeten absoluut voorkomen dat mensen noodzakelijke zorg uitstellen uit angst voor de rekening. Daarom investeren we liefst 3,2 miljard euro in betere en betaalbare zorg, ofwel 757 miljoen euro bovenop de index.

Die investering krijgt nu verder vorm onder Frank Vandenbroucke: tandzorg, CT-scans en brillen worden goedkoper, jonge mensen met kanker krijgen zorg op maat en meer.

 


Onze strijd voor goede en betaalbare zorg heeft jou nodig. Word lid voor 15 euro per jaar en doe mee.

Onder de 26 jaar word je gratis lid.

 

Maximumfactuur stijgt niet voor 665.000 gezinnen

De maximumfactuur beperkt hoeveel remgeld mensen moeten betalen in een jaar. We voorkomen dat de maximumfactuur mee stijgt met de index. Mensen met een maximumfactuur van 500 euro besparen al snel 50 euro in 2023.

Goedkopere brillen

Meer brillenglazen worden terugbetaald: tot een brilsterkte van 6 dioptrie.

Goedkopere tandzorg

- Gratis naar de tandarts tot 19 jaar
- Ook tachtigplussers krijgen hun jaarlijkse controle terugbetaald
- Kwetsbare mensen kunnen binnenkort makkelijker naar de tandarts.

Goedkoper patiëntenvervoer

We verbeteren de samenwerking tussen ziekenhuizen. Maar de patiënt mag geen torenhoge factuur krijgen voor het vervoer tussen ziekenhuizen. Die extra kosten voor de patiënt voorkomen we.

Betere zorg en levenskwaliteit voor mensen met kanker

Jongeren met kanker verdienen zorg op maat. Zij zitten vaak met veel vragen: over hun werk, studie, vruchtbaarheid of seksualiteit. Daarom investeren we in zorgteams met een coach, een sociaal assistent en een psycholoog.

Goedkopere NMR- en CT-scans

Meer dan 20 ziekenhuizen hebben vandaag geen geconventioneerd radioloog, die de officiële tarieven toepast. Daar komt verandering in. In elk ziekenhuis zal je een geconventioneerd radioloog vinden.

 

Deze investeringen worden in de komende 2 jaar zichtbaar op het terrein.

Word lid en strijd mee voor onze zorg >


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant