Nieuws

What a ride!

Team Vooruit

Thursday 13

June 2024 16:06

De voorbije 6 maanden hebben we samen echt een ongelofelijk parcours afgelegd. Sinds ik eind november onverwacht jullie voorzitter werd, heb ik mij sinds dag 1 keihard gesteund gevoeld. Jullie onvoorwaardelijke steun en warmte is wat ons de voorbije maanden zo sterk gemaakt heeft. Eén team. Daar ben ik super dankbaar voor.  

Het is nooit mijn ambitie geweest om voorzitter te zijn. Wel om mijn verantwoordelijkheid te nemen om onze prachtige partij, ondanks een moeilijke periode, naar een sterk resultaat te leiden. En dat hebben we samen gedaan. En hoe! Voor het eerst sinds 20 jaar hebben we opnieuw verkiezingen gewonnen. 

Vlaanderen heeft getoond dat een partij die opkomt voor de koopkracht en de zorg, wel nog beloond kan worden vandaag. Dat een partij die zich niet bezig houdt met politieke spelletjes maar met eigen inhoud, erop vooruit kan gaan. Dat onze partij die er weer staat met een sterk team, een rol moet opnemen. 

En die rol die gaan wij ook opnemen. Ik ga de komende maanden die onderhandelingen leiden voor onze partij. Samen met Conner, Frank en Caroline. Samen gaan wij strijden voor uw koopkracht, uw gezondheid en onze jongeren. Ik heb beslist om dat niet als voorzitter te doen. Wel als een van de leiders van ons sterk onderhandelingsteam. Wie mij kent, weet dat ik zoveel als mogelijk inhoudelijk wil wegen. Het verschil wil maken voor mensen. Dat doe je als voorzitter wel, maar er kruipt ook veel tijd in het managen van onze partij. Mijn focus zal de komende maanden voor de volle 100% op de onderhandelingen liggen. 

De komende weken kunnen de kandidaturen voor het voorzitterschap worden ingediend. Vier jaar geleden ben ik samen met Conner een project gestart. We hebben samen, ondanks een moeilijke periode, een sterk resultaat neergezet. Maar het werk is nog niet af. Ik wil dat werk ook graag samen verderzetten.

Conner heeft zich de voorbije jaren bewezen als iemand die het verschil maakt. Als iemand die van onze partij opnieuw een team heeft gemaakt. Iemand die in moeilijke tijden zijn verantwoordelijkheid heeft genomen om met dat sterke team te strijden voor onze koopkracht en onze gezondheid. Hij kreeg zondag een duidelijk signaal van de kiezer. Onze partij en ons land heeft nood aan iemand als Conner.

Ik hoop dan ook dat hij zich hierdoor gesterkt voelt om de draad terug op te pikken. Om samen met mij, onze ministers, onze parlementsleden, onze mandatarissen en leden het werk verder te zetten. Zodat we de komende jaren opnieuw het verschil kunnen maken voor iedereen die zijn best doet. 

Dat gaan we samen doen.
Bedankt voor jullie steun de voorbije maanden! 

Melissa 
x


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant