Nieuws

LOKAAL: Werken centrum Rumst

Vooruit Lokaal

Monday 29

April 2024 18:00

Tijdens de gemeenteraad van 23 oktober ’23 stelde  Bart Peeters reeds vragen met betrekking tot de vordering van de werken en de planning gezien er toen al een achterstand was.  Schepen van  openbare werken Antonio (N-VA) meldde toen dat de vooropgestelde timing nog wel ging gehaald worden op voorwaarde dat er geen uitzonderlijke weersomstandigheden zouden plaatsvinden. Begin januari ’24 stelden we echter vast dat er nog geen enkele klinker lag en dat de werkzaamheden dagen na elkaar stillagen zonder enige vorm van communicatie hierover.  

Eind oktober ’23 was de prognose dat tegen de jaarwisseling de Veerstraat klaar zou zijn, ondertussen moeten we vaststellen dat dit nog steeds niet het geval is.  Bij de bewoners van de Veerstraat (en ook de Visserstraat) groeit ondertussen dan ook alleen maar het ongenoegen en dat is meer dan terecht.

Daarom besloot Bart Peeters dit nogmaals aan te kaarten op de gemeenteraad van maart '24.

De vertraging in werkzaamheden bedraagt 5 maanden (=112 verletdagen). Volgens schepen Antonio is de voornaamste reden hiervoor het regenweer.  De werken zouden dus volledig hebben stilgelegen sinds de interpellatie van oktober ‘23.  Dit is zeker niet het geval. Wij vragen ons af of dit eerder niet te maken heeft met inefficiënte afspraken met de aannemer. De schepen wil dit uiteraard niet gezegd hebben. Laten we hopen dat de volgende fases van de heraanleg Rumst centrum soepeler verlopen en dat de samenwerking met deze aannemer efficiënter zal zijn. Hopelijk zijn ook lessen getrokken uit de gebrekkige communicatie naar de burger toe.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant