Nieuws

LOKAAL: Wereldtop kickboxen daalt neer in Hasselt

Vooruit Hasselt

Wednesday 02

March 2022 14:55

Hasselt ademt sport, dat zie je bijvoorbeeld al aan het gevarieerde aanbod dat ter beschikking gesteld wordt. “Onze stadsdiensten werken dagelijks, samen met honderden clubs en duizenden Hasselaren, om zoveel mogelijk mensen, van liefhebbers tot topsporters, te laten sporten in de beste omstandigheden”, vertelt schepen Habib El Ouakili, bevoegd voor sport. De laatste jaren zet de stad Hasselt sterk in op topsport. “Via onze werking en de uitbouw van onze infrastructuur willen we topsport alvast sterker verankeren in Hasselt. Om zo veel mogelijk mensen te inspireren, proberen we tevens tal van belangrijke sportevenementen naar onze stad te halen.”

 

Met de komst van Glory 80 is El Ouakili daar nu opnieuw in geslaagd. El Ouakili: “Op 19 maart zakt de absolute wereldtop in het kickboxen af naar Hasselt. Onze Trixxo Arena wordt het decor van Glory 80, een kickboxevent waarin wereldtoppers het tegen elkaar opnemen.” De topmatch van de affiche? Jamal Ben Saddik (Marokkaans-Belgische kickboxer) (36-10, 29 KO) -die afgelopen oktober op het punt stond de ‘King of Kickboxing’ Rico Verhoeven te onttronen - versus Levi Rigters (13-1, 6 KO), beter gekend als ‘Prince of Kickboxing’.

 

“Een pracht van een affiche die menig kickboxportliefhebbers kan bekoren”, aldus een enthousiaste schepen. En die liefhebbers zijn er zeker in Hasselt. “Ons stad telt maar liefst 4 kickboxclubs: Mixed Martial Arts Hasselt, Hermes Gym, Team Caratas en Topsport Hasselt. Hun leden krijgen alvast de kans om dit topevent mee te volgen vanop de eerste rij. Gezien de goede werking van deze lokale clubs, zal het hopelijk niet lang duren eer een van onze vechters op de affiche prijkt.”

 

"We zijn verheugd dat we voor het eerst sinds 2017 weer terugkeren in België”, vertelt Scott Rudmann, Executive Vice Chairman van GLORY, “Met GLORY 80 brengen we een fantastische fight card naar Hasselt, waar twee wereldtitels op het spel staan en onze top zwaargewichten in actie zullen komen. Het belooft een onvergetelijke avond te worden in een volle Trixxo Arena in Hasselt, dé sporthoofdstad van Belgisch Limburg." 

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant