Nieuws

LOKAAL: Welzijnsvereniging Blankenberge officieel van start

Vooruit Lokaal

Thursday 27

June 2024 11:53

Dinsdagavond 25 juni 2024 is de Welzijnsvereniging Blankenberge officieel opgericht met de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis. Dit is een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe synergetische zorgsite in Blankenberge.

Bouwproject woonzorgcentrum

In oktober 2023 maakte lokaal bestuur Blankenberge bekend dat het samen met zorggroep Motena uit Roeselare een gloednieuwe zorgsite zal bouwen en exploiteren. De nieuwe zorgsite integreert verschillende zorgfuncties. Een woonzorgcentrum met 120 woongelegenheden, een dagverzorgingscentrum voor 20 gebruikers met uitbreidingsmogelijkheid tot 30, een polyvalente ruimte die kan worden ingericht als kinderdagverblijf en een bistro te realiseren aan de hand van de renovatie van lokaal dienstencentrum De Bollaard.

Vorige week werd de gunningsleidraad officieel goedgekeurd. De komende maanden zijn de vijf geselecteerde bouwteams aan zet om een ontwerp en bouwbudget op te maken. Ze hebben tijd tot 30 november 2024 om hun offerte in te dienen.

We zijn erg tevreden dat we in de korte tijd die ons gegeven werd niet alleen een partner gevonden hebben, maar ook een welzijnsvereniging konden oprichten en straks ook met een concreet bouwproject voor de dag zullen komen. Tegen het einde van dit jaar ligt er een concreet, uitvoerbaar en gefinancierd plan op tafel. Dat we onze mensen dan tegen 2028 in een nieuwe zorginfrastructuur zullen kunnen opvangen, is een grote stap vooruit voor de zorgbehoevenden in onze stad maar ook voor het hele team van zorgverleners. Leven en werken in een moderne voorziening die helemaal voldoet aan de hedendaagse standaarden, is wat elkeen van hen verdient.

Welzijnsvereniging

Welzijnsvereniging Blankenberge wordt bestuurd door een raad van bestuur en algemene vergadering met van elke deelgenoot respectievelijk vijf en zeven leden, die vorige week werden aangesteld. Het voorzitterschap is per definitie voor Blankenberge.

Schepen van Sociale zaken, Annie De Pauw: "We kijken uit naar een constructieve samenwerking binnen de Welzijnsvereniging. We zijn ervan overtuigd dat dit de start is van een mooi verhaal waarin de inwoners van Blankenberge centraal staan. We kijken met een positieve blik naar de toekomst."


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant