Nieuws

LOKAAL: Weldra nieuw containerpark

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Saturday 08

April 2023 19:28

Wie in Halle van plan is om de grote kuis te doen, houdt er maar beter rekening mee dat er in de week van 17 april geen containerpark beschikbaar is. Halle houdt zijn oude containerpark in de Lariellestraat open tot en met zaterdag 15 april. Het nieuwe in de Stroppenweg opent op maandag 24 april.

Ruim een jaar geleden startte Halle in de wijk Stroppen met de bouw van een gloednieuw recyclagepark op de site waar het ook een nieuw stadsmagazijn bouwde. “Het huidige containerpark in de Lariellestraat was te klein geworden waardoor een praktische inrichting steeds moeilijker werd”, zegt schepen van Afvalbeleid Johan Servé (Vooruit). “Met het nieuwe containerpark willen we de lange wachttijden oplossen en het zal ook een pak ergonomischer zijn om hier je afval in de juiste containers te krijgen.”

“Zo is het nieuwe containerpark opgedeeld in een betalende en een niet-betalende zone zodat de wachtrij al bij het binnenrijden wordt opgesplitst en dus minder lang zal zijn”, verduidelijkt Johan Servé. “Het terrein kent een natuurlijk hoogteverschil van zes meter. Van die natuurlijke helling maken we gebruik om de containers zo te plaatsen dat mensen niet langer met zware stukken afval op trappen moeten kruipen. De ruimte zelf is overzichtelijk ingedeeld in vier plateaus met een parkwachtershuisje op het hoogste punt om alles zo goed mogelijk in de gaten te kunnen houden.”

Weegbruggen verhuizen

Vanaf maandag 24 april kunnen de Hallenaren in dit nieuwe containerpark terecht. Maar voor het zover is moeten eerst de weegbruggen verhuizen van de oude naar de nieuwe locatie. Om die installatie uit te voeren, gaat het containerpark in de Lariellestraat dicht van maandag 17 tot en met zaterdag 22 april.

Het nieuwe containerpark aan de pas aangelegde Stroppenweg is vanaf 24 april voorlopig enkel bereikbaar via de Scheepswerfkaai. Vermoedelijk vanaf volgend jaar zal men het recyclagepark ook via de Brusselsesteenweg kunnen bereiken. Dan plant het Agentschap Wegen en Verkeer hier een nieuw kruispunt met verkeerslichten.

Het nieuwe containerpark kostte 2,6 miljoen euro. Net als het oude containerpark zal het uitgebaat worden door de afvalintercommunale Intradura. Het huidige containerpark in de Lariellestraat wordt na de verhuizing afgebroken en zal worden ingericht als parking voor het stadspersoneel dat werkt in het nieuwe stadsmagazijn aan de overkant van de straat.

 

 

Naar Ingrid Depraetere, Het Nieuwsblad


Ga naar Bertrand Demiddeleer
Over de Auteur

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant