Nieuws

LOKAAL: Wegenwerken tussen centrum Koekelare en De Mokker vorderen goed

Vooruit Lokaal

Wednesday 15

November 2023 20:12

De riolerings- en wegenwerken tussen het centrum van Koekelare en De Mokker, de grootste wegenwerken ooit in onze gemeente, vorderen goed. Sedert 20 oktober kon het deel van de Catstraat tot aan het kruispunt met de Binnenstraat opengesteld worden voor alle verkeer. Hierdoor is de Mokker terug bereikbaar worden via de hoofdweg Oostmeetstraat-De Pluim-Catstraat.

Aanleiding voor deze grote wegenwerken is de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, om de zuiveringsgraad van Koekelare verder op te voeren. Naar aanleiding van de rioleringswerken wordt  een nieuw wegdek aangelegd in asfalt en wordt het fietsverkeer tussen De Mokker en Koekelare veiliger gemaakt. Aanliggend verhoogde fietspaden aan beide zijden van de weg verbinden De Mokker met Koekelare. In het centrum van De Mokker komt er gemengd verkeer (fietser op de rijweg) zoals in de kern van Koekelare het geval is. Er komen daar wel fietssuggestiestroken. De vernieuwde kern met openbaar groen zal het centrum van De Mokker een stuk aantrekkelijker maken.

Op 17 mei kon de volledig vernieuwde Oostmeetstraat tussen het centrum en het kruispunt ‘De Pluim’ in gebruik genomen worden. De beplanting wordt binnenkort uitgevoerd. Daarmee werd de langste en moeilijkste fase van de werken voltooid. Deze werken werden onder meer fors vertraagd door heel wat slecht weer, maar ook door heel wat problemen naar aanleiding van de vernieuwing van de nutsleidingen.

We hadden meer geluk met de tweede fase. Dankzij het overwegend zeer mooie weer en bestaande rioleringen die niet hinderend lagen voor de nieuwe nutsleidingen kon deze fase veel vlotter verlopen. Op 20 oktober kon de Catstraat tot aan het kruispunt met de Binnenstraat opengesteld worden voor alle verkeer.

Ondertussen werd de riolering al verder vernieuwd tussen de Binnenstraat en het kruispunt met de Pottebezemstraat. Momenteel is aannemer Verhelst de rioleringswerken aan het uitvoeren tot aan het kruispunt Lekestraat-Asstraat. De vernieuwing van de nutsvoorzieningen in deze fase zullen in tegenstelling tot voorgaande fasen uitgevoerd worden nadat de nieuwe rijweg werd aangelegd. De aannemer hoopt de rijweg aan te leggen tegen het kerstverlof, maar deze timing is zoals steeds sterk afhankelijk van het weer in de komende weken.

De werken vanaf het kruispunt Asstraat-Lekestraat-Westmeetstraat tot de gemeentegrens met Leke vormen de laatste fase. Het is momenteel nog te onzeker om aan te kondigen wanneer de aannemer daar zal starten. Het streefdoel is om klaar te zijn uiterlijk tegen het zomerverlof van 2024.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant