Nieuws

LOKAAL: We veere vedroem carnaval

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Monday 07

March 2022 19:55

Carnaval Halle 2022 mag plaatsvinden. En niet zomaar, want de organisatie Halattraction en de Stad laten weten dat het zal worden gevierd zoals in 2019. Zonder beperkingen dus.

"Carnaval wordt weer in zijn volle glorie georganiseerd, omdat code geel op de coronabarometer dat ook toelaat" vertelt burgemeester Marc Snoeck.

Al was niet iedereen voorstander van Carnaval Halle 2022, toch liet de burgemeester zich niet kennen.

“We hebben ons niet laten opjagen, noch door de voorstanders, noch door de tegenstanders”, vertelt hij. “Geduld en onze rustige vastheid hebben ons geholpen om op een weloverwogen manier de knoop door te hakken. Voor het eerst in onze geschiedenis zullen alle cafés gebruik maken van herbruikbare bekers, behalve op de kermis. Bovendien stelt Colruyt zijn parking met meer dan 2.000 parkeerplaatsen ter beschikking voor ons feest. Ja, we verwachten een pak meer volk dan andere jaren door de afgelasting van zowat alle andere carnavaledities in de streek. Maar we zijn héél goed voorbereid. Er zal geen sprake zijn van enige coronamaatregelen. Wél werd met de stadsbesturen van Aalst en Ninove overeengekomen dat hun inwoners niet specifiek zouden opgeroepen worden om af te zakken naar Halle. Verder zal de stad voor het eerst een beroep doen op de federale politie om de rust tijdens carnaval te bewaken. Dat zullen ze samen doen met de lokale politiezone Zennevallei en andere politiezones uit de buurt. De hulppost van het Rode Kruis en het veiligheidsdorp worden verplaatst naar de gebouwen van het Heilig Hart en College." besluit Snoeck.


Ga naar Bertrand Demiddeleer
Over de Auteur

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant