Nieuws

LOKAAL: Warmte-en gezelligheidsplan

Vooruit District Antwerpen

Monday 19

September 2022 17:53

Warmte en gezelligheid: ook in barre tijden van exploderende energiekosten hoeft dat geen utopie te zijn. Wij vragen het districtscollege om initiatieven te nemen die stedelingen samenbrengen.
“Denk aan samen werken of studeren in het districtshuis Harmonie, samen sporten of samen eten in een dienstencentrum of buurthuis”, zegt fractieleider Sascha Luyckx.

Lees meer 👇

Onze fractieleider Sascha Luyckx stelt zijn warmte- en gezelligheidsplan voor op de districtsraad. Hij hoopt dat het college het bredere financiële en maatschappelijke plaatje voor ogen houdt. “Als je pakweg 200 mensen laat samenkomen, hoef je in een openbaar gebouw al niet zoveel extra te verwarmen. En intussen besparen de mensen thuis op hun stookkosten. Want laten we de realiteit erkennen: heel wat stedelingen zullen de komende maanden hun verwarming gewoon dichtdraaien.”

Vooruit vraagt een plan waarmee het district voldoende warme plekken inricht. Met de vaste partners uit het jeugd- en seniorenwerk moet best worden bekeken welke extra locaties en initiatieven nog beschikbaar zijn. “Het district geeft subsidies aan verenigingen. Je zou wat er wordt georganiseerd mee kunnen opnemen in het warmte- en gezelligheidsplan”, denkt Luyckx. “Voorzie de nodige capaciteit in gebouwen én voldoende budget. Door extra kleinschalige evenementen te steunen waarbij mensen elkaar verwarmen, komen we de winter van 2022-2023 door.”

 

👉 Lees hier het krantenartikel 

👀 Hou ons ook hier in de gaten

 


Ga naar Vooruit District Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit District Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant