Nieuws

LOKAAL: Waarom fietsbeveiliging een belangrijk onderdeel is van het leven van elke fietser

Vooruit Bree

Monday 11

April 2022 07:03

Doordat de sportsite van onze mooie stad naar de scholencampus aan het busstation zal verhuizen, brengt dit ook extra verkeer en mogelijke criminaliteit met zich mee. Tijd om dit voor te zijn, om ervoor te zorgen dat iedereen zijn/haar fiets met een gerust hart kan achterlaten als hij/zij gaat sporten of gebruikmaakt van het openbaar vervoer.

Het belang van fietsbeveiliging voor de moderne fietser, een geschiedenis van fietsdiefstal en waarom het er nu toe doet

Fietsbeveiliging is geen nieuw concept. Met de uitvinding van de fiets probeerden mensen erachter te komen hoe ze ze konden beschermen tegen dieven. Maar naarmate de technologie en de samenleving zijn geëvolueerd, is ook de manier waarop mensen fietsen stelen veranderd.

De meest voorkomende manier waarop fietsen worden gestolen, is door een slot of ketting door te snijden met een betonschaar of door een ijzerzaag te gebruiken om door het frame van een fiets te breken.

Dit type diefstal staat bekend als "smash-and-grab" en het is heel gemakkelijk voor dieven om dit te doen, omdat ze er in slechts enkele minuten met veel fietsen vandoor kunnen gaan.

Tips voor het voorkomen van fietsdiefstal om uw fiets te beschermen tegen dieven

Fietsdiefstal is een misdaad die nog steeds over de hele wereld voorkomt. En naarmate het aantal fietsen op de weg toeneemt, neemt ook het aantal fietsendiefstallen toe..

Lock Your Bike: Zet je fiets altijd op slot, ook als je maar even een winkel binnengaat. Dit zal dieven afschrikken omdat ze weten dat u op de hoogte bent en voorzorgsmaatregelen neemt om uw eigendom te beschermen. Als je geen slot hebt, gebruik dan een oude fietsketting of kabelslot om het vast te zetten.

Laat uw fiets niet buiten staan: laat uw fiets niet 's nachts of voor langere tijd buiten staan zonder hem op slot te doen met een stevig slot en vast te zetten in een gebied waar veel voetgangers zijn.

Goed beveiligde fietsenstalling door de stad

Het parkeren van fietsen is een veelvoorkomend probleem in elke stad. Het is niet alleen een probleem voor fietsers, maar ook voor voetgangers en andere automobilisten. Bij de herinrichting van het centrum van de stad Bree, hebben ze rekening gehouden met “koning fiets”. Zo werden er niet alleen zeer modieuze fietsenrekken voorzien, maar werd ook de maximumsnelheid aangepast (maximaal 20 km/uur). De fietsenrekken zijn zo gekozen zodat jij je fiets hier met een slot aan vast kan maken, om op die manier diefstal te voorkomen. Een goed idee van de stad. Maar hoe pakken wij dit het beste aan in de regio rond Bree busstation en de scholencampus?

Steeds vaker kom je op de Facebookgroep “Ge zijt van Bree als ge…..” meldingen tegen van mensen waarvan de fiets gestolen/vernield werd. Hopelijk gaat dit met de komst van de sportsite niet verergeren. Tijd dus om daar iets aan te doen. Ons voorstel: het plaatsen van veilige fietsenrekken, die handig zijn voor de gebruiker en die je in staat stelt om meer fietsen op dezelfde plaats te stallen (een voorbeeld: Dubbele fietsenstalling of Velo-Boxx). Enkele steden, waaronder onze hoofdstad, maken hier al gebruik van en met succes. Door gebruik te maken van veilige fietsenstallingen zal dit niet alleen zorgen voor veiligere buurten, maar ook mensen stimuleren om zich duurzaam te verplaatsen.

Samen duurzaam op weg naar een veilige omgeving voor iedereen

Ga naar Vooruit Bree
Over de Auteur

Vooruit Bree

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant