Nieuws

Vrienden over de partijgrenzen heen

Vooruit Hasselt

Tuesday 31

October 2023 16:42

U ziet hier de laatsten der Mohikanen: Herman de Croo, Mark Eyskens en ikzelf. Wij zijn de laatste overlevenden van een hele generatie politici, namelijk de vorige politieke generatie.

We zijn eens samengebracht voor een vergadering van ministers van staat in het parlement waar deze foto genomen werd. U ziet het, het ging er heel vrolijk aan toe.

Herman De Croo heeft het een beetje moeilijk gehad de laatste tijd, hij heeft een nieuwe knie moeten laten plaatsen. Marc Eyskens wordt 90, hij zit aan de uitgave van zijn 61ste boek!

Met z’n drieën zijn we dit jaar nog naar de begrafenis geweest van Charles-Ferdinand Nothomb. Nothomb behoorde eigenlijk tot het kwartet, want net zoals wij was ook hij voor het eerst verkozen in 1968. Herman De Croo kende ik van vroeger, wij studeerden samen aan de VUB. Marc zat natuurlijk in Leuven.

We behoren wel tot verschillende partijen, maar we zijn altijd goede vrienden gebleven. Ik denk dat voor het goed functioneren van de politiek er over de partijgrenzen heen best ook nog respect en vriendschap is tussen de politici. Iets wat, wanner ik het zo observeer, te veel ontbreekt op dit moment.

 

-> Hoor het Willy zelf vertellen

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant