Nieuws

LOKAAL: Vooruit zit flink in de lift in Antwerpen. Sterk besturen loont!

Team Vooruit

Monday 25

October 2021 14:47

Goed nieuws! Uit een internetpeiling van GVA bij 1000 Antwerpenaren komt Vooruit als sterkste stijger uit de bus. We klimmen van 11,5% naar 13,9%, of, in zetels, van 6 naar 8. De mensen waarderen blijkbaar onze inzet om ’t Stad socialer, veiliger, groener, inclusiever te maken. 8 op 10 Antwerpenaren zegt trouwens graag te wonen in ’t Stad. En ongeveer evenveel respondenten vinden dat de Stad de coronacrisis prima heeft aangepakt.

Reactie Jinnih

“We hadden de ballen aan ons lijf om in een niet-evidente coalitie te stappen en we worden daar nu blijkbaar voor beloond,” zegt Jinnih. “Natuurlijk ben ik blij met de 13,4% die Vooruit haalt in de peiling. Er is wel nog veel werk aan de winkel. De volgende drie jaar zullen we als partij meer inzetten op veilige schoolomgevingen, wijken ontlasten van verkeersdrukte en betaalbare, kwaliteitsvolle woningen met richthuurprijzen.”

Vooruit ging er als bestuurspartij ook als enige op … vooruit. “We werken hard als team”, zegt Jinnih. “Mogelijk is er ook wel een effect van onze nationale voorzitter Conner Rousseau.”

Populaire kopvrouw

In de populariteitspoll doet Jinnih het uitstekend. Ze eindigt na de burgemeester op de tweede plek. In de Gazet beklemtoonde ze het belang van de hele Vooruit-ploeg. “Mijn persoonlijk resultaat heeft waarschijnlijk te maken met de zichtbaarheid als kapitein van de ploeg. Met onderwijs en jeugd heb ik dankbare bevoegdheden. Ik was de lijsttrekker die mee besliste om met de Vlaams-nationalisten een coalitie te vormen in Antwerpen. Ik kan alleen maar zichtbaar zijn door de inspanningen van mijn collega's Tom Meeuws en Karim Bachar.”

Uitdagingen

Natuurlijk ligt er nog werk op de plank. "De volgende drie jaar zullen we als partij meer inzetten op veilige schoolomgevingen, wijken ontlasten van verkeersdrukte en betaalbare, kwaliteitsvolle woningen met richthuurprijzen", aldus Jinnih.

Op de Algemene Ledenvergadering gaan we dieper in op de verwezenlijkingen van de afgelopen 3 jaar en blikken we vooruit naar de tweede helft van de legislatuur. Kom zeker langs en stel je vragen rechtstreeks aan onze schepenen en fractie. Afspraak woensdag 27 oktober vanaf 19u30 in De Nieuwe Vrede, Vredestraat 16, 2600 Berchem.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant