Nieuws

Vooruit wil struikelstenen in Torhout.

Vooruit Torhout

Tuesday 12

December 2023 15:00

In de gemeenteraad van november deed Nick Mouton in naam van onze fractie een voorstel rond het initiatief van struikelstenen.
Een struikelsteen is een gedenkteken ter nagedachtenis van een slachtoffer van het nazisme tijdens WOII. Het is een kasseivormige steen van 10x10cm, bedekt met een messing plaatje waarin de naam, geboortedatum, deportatiedatum en eventueel plaats en datum van overlijden van het slachtoffer zijn gegraveerd. De struikelsteen wordt doorgaans in het voetpad geplaatst ter hoogte van waar het slachtoffer woonde, werkte, studeerde of veel tijd doorbracht.

"Struikelstenen zijn zo stille getuigen die ons eraan herinneren waartoe verregaande onverdraagzaamheid en polarisatie kunnen leiden. Met ons voorstel hopen we dat ze in de toekomst ook een rol kunnen spelen in het herdenkingsbeleid van onze stad", aldus gemeenteraadslid Nick Mouton. "We moeten er immers bij stilstaan dat vrede, vrijheid en democratie niet zomaar een evidentie zijn. Struikelstenen houden de herinnering aan de verschrikkingen van weleer levend. Omdat we nooit zouden vergeten."


Ga naar Vooruit Torhout
Over de Auteur

Vooruit Torhout

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant