Nieuws

LOKAAL: Vooruit wil Jeugdhuis Kontrabas tijdelijk onder voetbaltribune

Vooruit Ingelmunster

Wednesday 12

June 2024 19:50

Enigo Vandendriessche en Kacem Mommerency van Vooruit komen met een concreet voorstel om Jeugdhuis Kontrabas, dat sinds eind maart zonder lokaal zit, onderdak te bieden. Het duo diende daarvoor een punt in dat op 18 juni besproken wordt in de gemeenteraad. Na overleg met enkele jongeren van het jeugdhuis schuift Vooruit een lokaal onder de voetbaltribune naar voor als tijdelijk onderkomen voor het jeugdhuis. In tussentijd kan de gemeente samen met het jeugdhuis een definitieve oplossing zoeken. 

“Er is dringend nood aan een nieuwe locatie voor ons geliefde jeugdhuis,” vertelt voormalig schepen van jeugd Enigo Vandendriessche. “Sinds eind maart heeft de Kontrabas geen lokaal meer en dat voelen ze. De speciale activiteiten zoals de jaarlijkse Kontrabasfeesten kunnen nog doorgaan, maar de dagelijkse werking ligt al drie maanden stil. Voor de continuïteit van een vereniging is dat niet goed. Zoek maar eens nieuwe vrijwilligers zonder dagelijkse werking. Of in dit geval: zoek maar eens nieuwe bestellers zonder toog. Daarom willen we zo snel mogelijk een nieuw onderkomen voor De Kontrabas.” 

“Zoek maar eens nieuwe bestellers zonder toog”

Nieuwkomer bij Vooruit Kacem Mommerency vult aan: “De Kontrabas is één van de oudste jeugdhuizen van Vlaanderen. Het zou enorm spijtig zijn mocht dat verloren gaan. De Kontrabas brengt de jeugd samen. Onze jeugdverenigingen verbroederen er en ook jongeren die niet in een vereniging zitten vinden de weg. De jeugd heeft nood aan een plek als De Kontrabas om op terug te kunnen vallen, onvergetelijke momenten te beleven en hun eerste pint te drinken in een gecontroleerde omgeving.” 

Onder de voetbaltribune is er nog een lokaal dat de gemeente alleen gebruikt om materiaal op te bergen. Volgens Vooruit kan hiervoor een andere oplossing gevonden worden, zodat de Kontrabas er tijdelijk terecht kan. Kacem: “Voor de opslag van materiaal zou de gemeente bijvoorbeeld een container kunnen huren. Ook voor het materiaal van het jeugdhuis denken we in die richting. Er is trouwens nog plaats naast de voetbaltribune voor minstens één container.” Enigo bekeek ook het financiële plaatje: “Het goede nieuws is dat dit allemaal budgetneutraal kan voor de gemeente. De Kontrabas kreeg van de gemeente een tussenkomst voor de huur van het pand op het Stationsplein. Dat geld spaart de gemeente nu uit en moet volgens ons ingezet worden voor het jeugdhuis.”

Na overleg met enkele jongeren van De Kontrabas stelt Vooruit dinsdag aan de gemeenteraad voor om het lokaal rechts van de Fietsbieb vanaf 1 juli ter beschikking te stellen aan De Kontrabas. Gehuurde containers kunnen dienen als bergruimte voor het materiaal van de gemeente en de Kontrabas. Ondertussen kan de gemeente samen met het jeugdhuis verder zoeken naar een definitieve oplossing. Tot die gevonden is blijft de Kontrabas onder de tribune als het van de socialisten afhangt.


Ga naar Vooruit Ingelmunster
Over de Auteur

Vooruit Ingelmunster

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant