Nieuws

LOKAAL: Vooruit werkt alternatief uit voor "losse flodder" van stadsbestuur!

Kjell Coel

Voorzitter Vooruit Tienen / Conversation Manager

Friday 29

March 2024 10:44

Tienen, 28 maart 2024 – In een poging om de handelskern van Tienen nieuw leven in te blazen, heeft het stadsbestuur een aantrekkingspremie geïntroduceerd voor handel en horeca. Vooruit Tienen is echter kritisch over deze “losse flodder” en beschouwt het als een kortzichtige oplossing zonder visie.

“De premie van het stadsbestuur is symptoombestrijding, een pleister op een houten been,” stelt Marc Ylen van Vooruit Tienen. “De echte problemen, zoals leegstand, verminderde bereikbaarheid van winkelpanden, worden niet aangepakt.”

Uit de stadsmonitor van het Vlaams Gewest blijkt dat slechts 67% van de Tienenaars tevreden is met de winkelvoorzieningen. Céline Fraiture, ondervoorzitster voor Vooruit Tienen, benadrukt de noodzaak aan een langetermijnvisie: “We hebben een plan ontwikkeld dat focust op drie pijlers: financiële ondersteuning voor ondernemers, aantrekken van consumenten en optimalisatie van de organisatie, mobiliteit en infrastructuur van de stad.” 

Dat plan komt voor uit verschillende brainstormsessies van Vooruit waarbij het Tiense handelaars, de Tiense inwoners en enthousiaste leden van Vooruit Tienen rond de tafel bracht. Het Idee Café rond economie vond plaats in december en zorgde voor interessante input en breed gedragen ideeën. Samen met de andere Idee Cafés en alle inspiratie uit onze huisbezoeken zal dit leiden tot concrete plannen waarmee we naar de kiezer zullen trekken.

Een ding is echter nu al erg duidelijk: “We willen van Tienen opnieuw een levendige en welvarende stad maken waar mensen graag wonen, werken en winkelen,” aldus Fraiture. “De kiezers hebben op 13 oktober de keuze: ofwel verder met de ‘Sinterklaaspolitiek’ van het huidige stadsbestuur, ofwel met de toekomstgerichte visie. De keuze is duidelijk, het is Vooruit of achteruit”.


Ga naar Kjell Coel
Over de Auteur

Kjell Coel

Voorzitter Vooruit Tienen / Conversation Manager

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant