Nieuws

LOKAAL: Vooruit vraagt ruimte voor (bak)fietsen

Helmut Jaspers

Bediende

Sunday 12

March 2023 17:39

Gemeenteraadslid Tuur Goormachtig (Vooruit) riep tijdens de gemeenteraad van 28 februari op tot meer parkeermogelijkheden voor elektrische bakfietsen en andere soorten fietsen. Het gebruik van deze fietsen neemt de laatste jaren sterk toe, vooral bij jonge gezinnen die geen tweede (of zelfs eerste) auto meer willen aanschaffen.

“Het gebruik van dergelijke fietsen zal de komende jaren enkel toenemen. Maar er zijn een aantal aandachtspunten op vlak van mobiliteit en parkeerbeleid,” aldus Goormachtig. “Er zijn momenteel geen of weinig speciale parkeerplaatsen voorzien bij winkels, stations of bushaltes. In steden worden dergelijke fietsen meestal gewoon op de stoep geparkeerd, wat daar soms voor overlast of gevaarlijke situaties kan zorgen.”

Goormachtig pleit daarom voor de aanleg van grote fietsparkeerplaatsen bij enkele bushaltes en de stations in Essen en Wildert. Deze parkeerplaatsen moeten goed uitgerust zijn en beschikken over voldoende sociale controle om diefstal en vandalisme te voorkomen. Daarnaast, en misschien vooral, moet er in het winkelkerngebied ruimte voorzien worden om de bakfietsen op een veilige manier te stallen.

Het voorstel van Goormachtig werd goed ontvangen bij andere raadsleden. Zij hopen dat de gemeente snel actie zal ondernemen om de parkeerproblemen op te lossen en het gebruik van fietsen verder te bevorderen.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant