Nieuws

LOKAAL: Vooruit-voorstel voor mindervalidenparkeerplaatsen aan inrit centrumparking wordt uitgevoerd

Vooruit Ingelmunster

Wednesday 25

January 2023 08:28

Op de gemeenteraad van 23 november 2021 diende Vooruit-gemeenteraadslid Kurt Soenens een voorstel in om ook aan de inrit van de centrumparking een aantal parkeerplaatsen te voorzien voor mensen met een beperking. De voltallige gemeenteraad keurde het punt toen goed, maar voegde er aan toe te wachten tot de plannen voor het nieuwe Cultuurhuis klaar waren. Aangezien de bouw van het cultuurhuis nu on hold is gezet, stemde de gemeenteraad dinsdagavond over het aanvullend verkeersreglement dat nodig is om de nieuwe mindervalidenparkeerplaatsen te realiseren.

Concreet worden bij de inrit van de parking zes gewone parkeerplaatsen omgezet naar vier mindervalidenparkeerplaatsen. In ruil worden vier mindervalidenparkeerplaatsen aan de kant van het gemeentehuis omgezet naar zes gewone parkeerplaatsen. Netto betekent dit geen verlies aan parkeerplaatsen, maar wel een betere spreiding van de mindervalidenparkeerplaatsen. 

Kurt kreeg de vraag meer dan een jaar geleden van inwoners die, wanneer ze het ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat bezoeken, geen vrije mindervalidenparkeerplaats vinden dicht bij het OC. Daar is immers maar één plaats voorzien voor mensen met een beperking. Eens die bezet is moeten die mensen zich wenden tot de centrumparking, waar alle aangepaste parkeerplaatsen zich aan één kant bevinden. Daar komt nu dus verandering in. Kurt Soenens: “Toen ik de vraag kreeg van die inwoner ben ik meteen ter plaatse geweest om de situatie te bekijken. Ik vond dat die mensen een terechte vraag hadden en heb er een extra agendapunt voor ingediend op de gemeenteraad. We hebben er even moeten op wachten, maar zijn tevreden dat de oplossing er nu toch komt.”


Ga naar Vooruit Ingelmunster
Over de Auteur

Vooruit Ingelmunster

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant