Nieuws

LOKAAL: Vooruit verzet zich tegen de sluiting van het openluchtzwembad Huizingen

Ronny Wolfcarius

Monday 14

March 2022 20:26

De Vooruit-fractie in de provincieraad neemt met ontsteltenis kennis van het besluit van de deputatie om het zwembad in Huizingen, en daarna ook in Kessel-Lo en Diest, te sluiten.

Bertrand Demiddeleer, provincieraadslid voor Vooruit uit Halle, verzet zich met klem tegen de sluiting.

 

 

Op woensdag 9 maart werd als een donderslag bij heldere hemel door de deputatie van Vlaams-Brabant medegedeeld dat het openluchtzwembad van Huizingen niet meer zal opengaan.

“Ongehoord” vindt Bertrand Demiddeleer, provincieraadslid voor Vooruit, “niet alleen dat men dit zwembad wil sluiten, maar ook dat dit zomaar door de deputatie wordt medegedeeld, terwijl dit nog niet eens op de provincieraad werd besloten.  Straffer nog, zelfs op de Commissie Ruimte werd dit nog niet besproken.”

Vooruit pleit dan ook om deze beslissing uit te stellen en zal dit zelfs ter stemming leggen op de provincieraad van 22 maart, aangezien er geen ernstig overleg is geweest.

“Het is inderdaad zo dat het provinciaal zwembad in Huizingen al een oud zwembad is, de laatste grote aanpassingen dateren van 1997, maar dit mag en kan geen argument zijn om nu een punt te zetten achter het verhaal.  Ook het financiële niet, want de afbraak van het complex en een herbestemming ervan kosten ook zakken vol geld.  Het zwembad heeft een sociale en recreatieve functie en is een trekpleister voor het Domein van Huizingen.  Wie wordt weer de dupe? De gezinnen die zich geen dure vakanties kunnen veroorloven met luxezwembaden.  En dat terwijl onze zomers steeds warmer worden.” zegt Demiddeleer.

Vooruit kant zich dan ook volledig tegen de sluiting van het zwembad.

“De provincie wordt geleidelijk aan overbodig als ze zo alles blijven ontmantelen en afschaffen.  Ofwel wordt er serieus ingezet op de Vlaams-Brabander, ofwel schaft men de provincie gewon af.  We kunnen moeilijk van goed beleid spreken in Vlaams-Brabant.” besluit het raadslid.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant