Nieuws

LOKAAL: Vooruit Tienen vraagt naar huisdieren in woonzorgcentra

Kjell Coel

Voorzitter Vooruit Tienen / Conversation Manager

Sunday 12

March 2023 09:10

Vijf jaar geleden stelden we met Vooruit Tienen al een samenwerking met AAP vzw voor. Een voorstel dat toen een unanieme goedkeuring kreeg, AAP vzw gaat namelijk met huisdieren aan de slag tegen emotionele eenzaamheid bij senioren. En wie kan daar nu tegen zijn? Naar aanleiding van de samenwerking die de Stad Leuven nu aangaat herhaalde Bart Thomas nogmaals deze vraag in de gemeenteraad. 

 

Want, na 5 jaar bleek er ondanks een unanieme goedkeuring weinig vooruitgang te zijn. 

Wat is AAP vzw? Wel, het is een vzw die als visie heeft om mensen en dieren nauwer met elkaar te verbinden,. Ze zijn van mening dat huisdieren in woonzorgcentra erin slagen  om een speciale dynamiek te creëren, en bij te dragen tot het fysieke en emotionele welzijn van mensen. Gewoon door te zijn wie ze zijn. EDankzij de AAI-teams van AAP vzw laat jij je bewoners het positieve effect van een speelse, aaibare en knuffelbare hond of kat ervaren.

Ons gemeenteraadslid, Bart Thomas was blij om te horen dat er op dat vlak ondertussen voorzichtig initiatieven worden genomen. Het deed hem plezier dat het initiatief naar waarde werd erkend. Wij kijken alvast uit naar verdere stappen op dat vlak en blijven inzetten op deze nauwere band en betere balans tussen mens en dier. 

De vraag van Bart Thomas en het antwoord van de schepen kan je herbekijken via deze link vanaf minuut 55. 


Ga naar Kjell Coel
Over de Auteur

Kjell Coel

Voorzitter Vooruit Tienen / Conversation Manager

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant