Nieuws

LOKAAL: Vooruit Tienen pleit voor tweerichtingsverkeer richting Parking Tienen Centrum

Kjell Coel

Voorzitter Vooruit Tienen / Conversation Manager

Monday 04

March 2024 17:00

Na de invoering van het Bereikbaarheidsplan in september 2023 herbekijkt de meerderheid de rijrichting in onder meer de Academiestraat, Kapelstraat en Kapucijnenstraat. 

Stuk voor stuk bekommernissen die door de inwoners en door onze fractie reeds bij de invoering van het bereikbaarheidsplan werden geopperd. Niet meer dan logisch.

Maar de herziening is een gemiste kans voor de Parking Tienen Centrum. 

Wij pleiten voor tweerichtingsverkeer vanaf de Veldbornestraat tot aan de parking. Op die manier wordt deze parking veel beter bereikbaar.

“De meerderheid ziet terecht in dat een aantal aanpassingen van het bereikbaarheidsplan die men enige maanden geleden heeft doorgevoerd verre van ideaal zijn. We hebben dit net als vele inwoners bij de invoering van het bereikbaarheidsplan al te kennen gegeven en zijn dus niet verwonderd van de voorgestelde wijzigingen. Maar het is anderzijds een gemiste kans om in het stuk tussen de Veldbornestraat en de nieuwe ondergrondse parking aan de Alexianeweg tweerichtingsveer in te voeren. Op die manier kan men deze parking van twee richtingen veel beter bereikbaar maken,” aldus Nele Daenen.

Deze zone ligt in het verlengde van de Academiestraat en vraagt eigenlijk weinig of geen aanpassingen om dit te realiseren. De impact op verkeersveiligheid is zeer beperkt. Ook de handelsvereniging Newton kaartte recent nog aan dat de verschillende parkings van onze stad moeilijk bereikbaar zijn. Vele mensen weten niet hoe men aan de parkings kan geraken. Door de belangrijkste ondergrondse parking van onze stad langs beide zijden bereikbaar te maken zou de parkeerroute in onze stad veel duidelijker worden.

Onze fractie Vooruit Tienen zal daarom op de gemeenteraad van 29 februari naast de stemming over de aanpassing van de rijrichting in onder meer de Academiestraat ook vragen om de parking Centrum Tienen langs twee zijden bereikbaar te maken.


Ga naar Kjell Coel
Over de Auteur

Kjell Coel

Voorzitter Vooruit Tienen / Conversation Manager

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant