Nieuws

LOKAAL: Vooruit Tienen eist onmiddellijke actie van stadsbestuur voor parkeerprobleem Grimde

Kjell Coel

Voorzitter Vooruit Tienen / Conversation Manager

Thursday 11

April 2024 12:40

Vooruit Tienen kaart al jaren het nijpende parkeerprobleem van Grimde aan. Door de problematiek meermaals op de agenda van de gemeenteraad te plaatsen, heeft raadslid Bart Thomas het stadsbestuur in 2019 kunnen overtuigen om een stuk grond heeft aan te kopen aan de Necropolis in Grimde om een buurtparking van te maken. Op deze nieuwe buurtparking zouden tot 30 wagens kunnen staan. Dit zou het intussen bekende parkeerprobleem van Grimde grotendeels oplossen. Een klein project met een grote positieve impact op de ganse buurt.

Echter, tot grote frustratie van Vooruit Tienen lijkt het dossier in een diepe winterslaap te zijn beland. Vijf jaar na de aankoop van de gronden is de parking nog steeds niet aangelegd.

Bart Thomas: “Helaas lijkt het dossier sindsdien inderdaad in de vergetelheid te zijn geraakt. Het stadsbestuur toont geen enkele interesse meer. Andere prioriteiten worden gesteld, ten koste van de inwoners van Grimde. Dit is heel teleurstellend. Het stadsbestuur lijkt geobsedeerd door grootschalige, megalomane projecten waar niemand om gevraagd heeft, en luistert dus duidelijk niet naar zijn eigen inwoners.”

“Het dossier lijkt helemaal in het slop te zitten. Vooruit verwijt stadsbestuur politieke spelletjes en enkel oog te hebben voor prestigieuze, dure projecten”

Raadslid Bart Thomas vermoedt zelfs kwaad opzet van het stadsbestuur: “Telkens wanneer ik om een update vraag, ontvang ik tegenstrijdige antwoorden. In juni 2023 werd mij verteld dat alle plannen en documenten klaar zaten in het omgevingsloket. Het dossier was dus klaar, het zou slechts een kwestie van dagen zijn alvorens de aanvraag definitief zou worden ingediend. Drie maanden later, in een mail van 18/09/2023, vernamen we echter dat er nog steeds geen vooruitgang was geboekt. En nu, in april 2024 – bijna een jaar later, blijkt dat de vergunningsaanvraag zelfs nog steeds niet is ingediend.”

“Maar ook over het samenstellen van het uitvoeringsdossier worden tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Op 18/09/2023 verklaart men dat het uitvoeringsdossier gefinaliseerd is en de nodige budgetten aanwezig zijn. Wanneer we een stand van zaken vragen in april 2024 blijkt het uitvoeringsdossier helemaal nog niet klaar. Dit gebrek aan transparantie is onacceptabel. Het stadsbestuur slaagt er niet in om dit kleinschalige project tot een goed einde te brengen. Het verspreidt ook tegenstrijdige informatie. Niet alleen de oppositie wordt aan het lijntje gehouden, ook de inwoners van Grimde. Dit is onaanvaardbaar.”

Vooruit Tienen eist dan ook duidelijkheid en actie van het stadsbestuur. Waarom worden er tegenstrijdige antwoorden gegeven? Waarom wordt dit dossier niet correct afgewerkt? Vooruit Tienen dringt dan ook aan op onmiddellijke actie om de langverwachte parking in Grimde te realiseren. De inwoners van Grimde wachten inmiddels al lang genoeg.


Ga naar Kjell Coel
Over de Auteur

Kjell Coel

Voorzitter Vooruit Tienen / Conversation Manager

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant