Nieuws

LOKAAL: Vooruit steekt de handen uit de mouwen tijdens de #VooruitCleanUp

Ronny Wolfcarius

Friday 25

March 2022 16:25

Zwerfvuil is niet alleen slecht voor ons milieu, het maakt je buurt ook een pak minder aangenaam. In een ideale wereld zijn acties zoals de lenteschoonmaak overbodig, maar zwerfvuil is helaas nog niet uit onze straten verdwenen. Daarom staken onze afdelingen de handen uit de mouwen tijdens het eerste weekend van de lenteschoonmaak, een initiatief van Mooimakers. Van de kust tot in Limburg: Vooruit stond paraat tijdens de #VooruitCleanUp.

 • Turnhout

  Hannes Anaf, Vlaams parlementslid voor Vooruit en Turnhoutenaar in hart en nieren, trok er zaterdag ook op uit. Samen met Vooruit Turnhout en zijn kinderen ruimden ze heel wat zwerfvuil op. 

  Hannes: “Alle kleine beetjes helpen. Onze stad is weer een beetje mooier en mijn kinderen hebben er echt van genoten. Ze waren super trots op hun outfit: ‘Vooruit met de opkuis’. Een heel mooi initiatief, de lenteschoonmaak.”

 • Antwerpen

  Ook Vooruit Antwerpen gaf het goede voorbeeld en ging zwerfvuil opruimen in het stadspark.  

  Matthias: “Als je let op het zwerfvuil, merk je pas hoeveel er ligt. Met Vooruit Antwerpen dragen we alvast ons steentje bij tijdens 4 opruimacties.” 

 • Lummen

  Vooruit Lummen ging samen met heel wat vrijwilligers op pad om de straten en bermen van Lummen weer proper te maken. 

  “In een ideale wereld gooit iedereen zijn of haar vuilnis in de vuilnisbak. Daar strijden we voor. We willen voor deze actie alle vrijwilligers enorm bedanken, een dikke merci”, klinkt het. 

 • Herk-de-Stad

  Dankzij Vooruit Herk-de-Stad en de vele vrijwilligers is de stad opnieuw een beetje properder. Ook Sofie Dewaele, schepen van Leefmilieu, trok ermee op uit. Dat kan je ook zien in de leuke aftermovie die ze maakten.

  Sofie: “Van onze inwoners hoor ik vaak dat het zwerfvuil langs de kant van de weg hen het meeste stoort in de stad. Deze actie is dus nog steeds heel nuttig. Dankzij alle vrijwilligers liggen onze straten er nu weer proper bij.”


 • Lokeren

  In Lokeren begon de #VooruitCleanUp in de sneeuw. Na al dat harde werk verdiende iedereen dan ook een warme chocomelk en een trappistje. 

 • Deinze

  Ook Vooruit Deinze stak de handen uit de mouwen tijdens de #VooruitCleanUp. Dankzij hen ligt het Martinuspark er weer een stuk properder bij. 

  Vooruit Deinze: “Niet alleen dit weekend hebben we aandacht voor zwerfvuil in onze stad. Met Vooruit Deinze trekken we regelmatig onze hesjes aan om zwerfvuil te rapen. Iedereen is welkom om mee te doen.”

 • Keerbergen

  Vooruit Keerbergen ruimde samen met heel wat vrijwilligers en sympathisanten de omgeving van de Dijle op. Een hele klus, maar het is ze gelukt!   

 • Hoegaarden

  Tijdens het opruimen deed Vooruit Hoegaarden enkele merkwaardige ontdekkingen. De topvondsten van de dag: een fietsslot en een pak rijst. Er is nog veel werk aan de winkel dus ook komend weekend staan ze paraat. 

 • Blankenberge

  Vooruit Blankenberge kon op heel wat hulp rekenen tijdens de #VooruitCleanUp. Ook Vooruit- schepenen Jurgen Content, Annie De Pauw en Patrick de Meulenaere gaven het goede voorbeeld. 

  Jurgen: “Onze kust is het mooiste als ze proper is. Zo hebben we er allemaal het meeste geniet van én beschermen we onze zee.”


Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant