Nieuws

LOKAAL: Vooruit Sint-Truiden organiseert Energiecafé met Kris Verduyckt

Ronny Wolfcarius

Friday 11

March 2022 11:16

De dure energiefactuur, niemand ontsnapt er nog aan. De prijzen voor gas en elektriciteit zijn voor iedereen sterk gestegen, en toch betalen sommige gezinnen nog steeds te veel. Kamerlid voor Vooruit, Kris Verduyckt, wil iedereen die vragen heeft over de energiefactuur correct informeren en daarnaast ook luisteren naar mogelijke oplossingen. Dat doet hij de komende maanden met energiecafés in heel wat Limburgse gemeenten. Op maandag 21 maart is dat in Volkshuis Curieus in Sint-Truiden.

Vooruit is momenteel bezig met The Big Shift, een groot participatietraject waarbij de socialistische beweging oplossingen zoekt voor heel wat maatschappelijke uitdagingen. “Meer dan een maand lang stemden mensen op welke uitdagingen we eerst moeten aanpakken”, legt Verduyckt uit. “ Binnen vijf grote thema’s (klimaat, veiligheid, zorg, welvaart en jongeren) werden zo vijftien uitdagingen gekozen. ‘Betaalbare energie voor iedereen’ is daar één van, en ik wil graag samen met wie dit wil op zoek naar oplossingen.”

Dat wil Verduyckt doen met Energiecafés. In verschillende Limburgse gemeenten zal zo’n energiecafé neerstrijken waar hij dan meer vertelt over ons energielandschap, onze energiefactuur en luistert naar de aanwezigen hun ideeën. “Een eenvoudig concept”, legt Ludwig Vandenhove, Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid voor Vooruit Sint-Truiden, uit. “Onze afdeling reserveerde samen met S-Plus een locatie waar Kris zijn energiecafé zal houden. Een deel van de avond zal Kris zelf informeren en vragen beantwoorden. Maar er is ook ruimte voor de input van de aanwezigen. Hebben zij zelf oplossingen om te besparen? Of zijn er ideeën over de weg die de overheden moeten inslaan om betaalbare energie te garanderen? Die oplossingen worden dan door Kris meegenomen naar het parlement. Een mooi voorbeeld van participatie.”

Op maandag 21 maart vindt het Energiecafé vanaf 20u plaats in Volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46 in Sint-Truiden. Verduyckt toert nog langs een tiental andere Limburgse gemeenten. “Er zitten nog een aantal avonden in de pijplijn. Ik kijk er in ieder geval naar uit om me terug tussen de mensen te kunnen begeven en het samen met hen over dit belangrijke thema te hebben”, besluit Verduyckt.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant