Nieuws

LOKAAL: Vooruit Sint-Niklaas nu ook op Instagram!

Vooruit Sint-Niklaas

Friday 18

February 2022 22:37

Vooruit Sint-Niklaas is nu ook te volgen via Instagram! Jolijn Van Riet en Yente Syvertsen, onze jongste helden, zijn onze journalisten te plaatse. Ze volgen het nationale en plaatselijke nieuws op de voet en houden alle volgers met korte berichten en verhalen op de hoogte.

Hieronder lees je hun artikel over de start van hun 'influencers'-carrière...

Sociale media

Waar de mensen vroeger gingen discussiëren op café, heeft dit sinds de eeuwwisseling plaatsgemaakt voor sociale media, zoals bijvoorbeeld Facebook en Instagram. De plek bij uitstek om mensen te informeren wie je bent en wat je doet.

De meeste mensen hebben wel één van die sociale media kanalen. Zo ook alle politieke partijen. In ons geval is dat op Facebook: Vooruit en op Instagram: Vooruit.nu 

 

Lokaal

Doordat het aantal gebruikers van sociale media significant gegroeid is de laatste jaren. Wordt het alsmaar belangrijker in de communicatie van politieke partijen. Dus in 2010 besloot het toenmalige sp.a Sint-Niklaas om een Facebook pagina op te zetten. Deze is uitgegroeid tot een pagina met 1100 volgers. 

Maar is enkel Facebook genoeg in 2022 vroeger onze jongeren Jolijn Van Riet en Yente Syvertsen zich af.

Zij vonden van niet en trokken met de vraag om uit te breiden naar het uitvoerend bestuur. Ook hier waren ze enthousiast en werd er besloten dat Jolijn en Yente de Instagram mochten beheren. 

 

Waarom juist Instagram?

We kijken even naar andere afdelingen en partijen. Zij hebben voornamelijk een Facebook en Instagram pagina. Ook onze voorzitter maakt voornamelijk gebruik van Facebook en Instagram. Op Facebook heeft hij dan ook 150 duizend volgers en op Instagram 110 duizend volgers. Dus was de keuze voor Instagram snel gemaakt.

 

Vooruitsintniklaas 

Het account heet: vooruitsintniklaas en heeft een cruciale rol in de vernieuwing van onze afdeling. Dus via dit account kan je op de hoogte blijven van wat er allemaal leeft in Sint-Niklaas en de deelgemeentes. Welke voorstellen wij doen, wat er beslist wordt en welke acties er gevoerd worden. 

 

Dus volg ons zeker op Facebook en Instagram.

Natuurlijk ook niet vergeten onze Conner te volgen eh!

Jolijn Van Riet en Yente Syvertsen 


Ga naar Vooruit Sint-Niklaas
Over de Auteur

Vooruit Sint-Niklaas

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant