Nieuws

LOKAAL: Oostende. Vooruit Oostende print Covid Safe Ticket in 't Verschil

Team Vooruit

Friday 19

November 2021 15:43

In deze moeilijke fase van de coronacrisis is het Covid Safe Ticket (CST), samen met de andere maatregelen, van groot belang om het virus klein te krijgen. “Maar heel wat mensen kunnen niet overweg met een smartphone of pc en hebben moeilijkheden om hun ticket te verkrijgen. Daarom slaan we de handen in elkaar met volkshuis ’t Verschil om deze mensen te helpen”, zegt Björn Pannecoucke, voorzitter Vooruit Oostende. “Ook bij ons komen heel wat mensen hulp vragen, we vinden het dan ook logisch dat we bijspringen om zoveel mogelijk mensen te helpen om ondanks de crisis niet in isolement terecht te komen en te kunnen deelnemen aan een veilig sociaal leven”, vullen Peter Desnerck en Aaron Ooms van ’t Verschil aan.

Ondertussen zitten we weer in een moeilijke fase van de coronacrisis en is het opnieuw alle hens aan dek om het virus onder controle te krijgen. En dat moeten we samen doen, op een veilige manier. Een sociaal leven behouden op een veilige manier, dat kan enkel als het steeds en overal 'CST+ safe' is. “CST+ safe, dat betekent telkens een CST, mondmaskers, ventilatie en voldoende afstand. Het CST geeft aan of je gevaccineerd bent, genas van corona of een negatieve test aflegde. Maar voor heel wat mensen vormt dit een probleem: zonder smartphone, toegang tot of kennis van internet is dit moeilijk te verkrijgen. Daarom gaan we met Vooruit Oostende in ’t Verschil iedereen helpen om zijn of haar Covid Safe Ticket af te printen”, legt Björn Pannecoucke uit.

“We beseffen dat om ons sociaal leven te behouden alles veilig moet verlopen en zetten daar maximaal op in”, zegt Aaron Ooms. “Iedereen moet kunnen deelnemen aan dat veilige sociale leven, ook mensen zonder smartphone of toegang tot internet daarom voorzien we nu deze service”, vult Peter Desnerck aan. “Zowel in ’t Verschil als bij Vooruit Oostende kwamen hier al heel wat vragen voor daarom organiseren we dit nu voor iedereen die het nodig heeft”.

 

Iedereen kan terecht in ‘t Verschil, Dr. E. Moreauxlaan 101, Oostende, en dat van woensdag tot en met zondag telkens tussen 11u en 20u. Daar printen we gratis het Covid Safe Ticket voor mensen die hun identiteitskaart en pincode bij hebben of vragen we dit telefonisch aan met het rijksregisternummer zodat het thuis toekomt.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant