Nieuws

LOKAAL: Gino Dumon trekt Vooruit - lijst in Oudenburg

Vooruit Oudenburg

Tuesday 06

February 2024 14:47

 

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelden de Oudenburgse socialisten op de eerste zondag van februari voor hun nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Pascal Garmyn verwees naar de succesvolle activiteiten Red On Fire en de Vooruit hondenwandeling die plaatshebben op 21 april en 29 september 2024. Nadien nam Lijsttrekker Dumon het woord en zei in zijn toespraak dat 2023 het jaar was waarin zijn partij het verschil maakte. “Met hogere lonen, eerlijke pensioenen en een betere gezondheidszorg. Ook lokaal maken we het verschil. Met onze 2 schepenzetels hebben we veel kunnen realiseren en mensen weten dit te appreciëren. We zijn steeds met meer en kunnen vandaag met trots 8 nieuwe kandidaten bekendmaken voor de lokale verkiezingen van 13 oktober 2024.”

In aanwezigheid van nationaal voorzitter Melissa Depraetere stelde Vooruit Oudenburg deze nieuwkomers voor: Sandra Heyvaert (37 - huishoudhulp), Stefaan Lambert (49 - werkzaam bij De Lijn en militant bij ACOD), Bert Boon (58 - dakwerker), Marleen Desmedt (62 - gepensioneerd), Ives Vandierendock (58 - medewerker Kringwinkel Oudenburg), Patrick Deswelgh (64 - gepensioneerd) en Shirley Dumon (17 - studente), die allen in Oudenburg wonen. Leslie Finet (42 - zorgkundige in wzc Gistel) is afkomstig uit Westkerke.

Gino Dumon zal de lijst trekken terwijl zijn collega-schepen Tahira Malik op de 2de plaats staat. Dumon Gino woont in de Bekestraat samen met dochter Shirley (17) die ook op de lijst staat. Hij werkt al 28 jaar als arbeider bij het chemisch bedrijf Proviron in Oostende. “Ik begon in 1994 te werken op mijn 18de. Enkele jaren later werd ik vakbondsmilitant bij het ABVV waar ik verkozen werd in het comité en ondernemingsraad van Proviron. Jarenlang hebben we onderhandeld voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden binnen het bedrijf. In 2012 zette ik de stap naar de politiek via de toenmalige sp.a. Ik werd kort daarna voorzitter van de gemeenteraad. In 2018 kreeg ik de kans om schepen te worden. Het is een uitvoerend mandaat waarbij je veel kan doen voor de mensen.

“Door het goede werk van Vooruit binnen het Oudenburgs stadsbestuur kiezen steeds meer mensen onze kant. Dankzij ons krijgen de jongeren 50% korting op hun Buzzy Pazz en werden de algemene belastingen verlaagd. We hebben er ook voor gepleit om de prijs van de vuilniszakken niet te verhogen en de gratis beurten in het recyclagepark te behouden. Het is de bedoeling om ook na de verkiezingen van 2024 verder mee te besturen. Via een bevraging hebben we gepeild naar wat voor de inwoners de belangrijkste uitdagingen zijn voor de toekomst van onze stad en met de resultaten zullen we rekening houden als we ons verkiezingsprogramma opstellen”, zegt de lijsttrekker Gino Dumon.

De 2 Oudenburgse Vooruit schepenen zijn ook kandidaat voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni. Dumon Gino krijgt de 11de plaats op de Vlaamse lijst terwijl Malik Tahira op de 6de plaats staat bij de opvolgers van de federale lijst.

 


Ga naar Vooruit Oudenburg
Over de Auteur

Vooruit Oudenburg

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant