Nieuws

LOKAAL: Vooruit naar school, maar wel veilig!

Team Vooruit

Tuesday 31

August 2021 16:27

Steeds meer mensen maken gebruik van de fiets om zich te verplaatsen, ook de schoolgaande jeugd. Morgen starten de scholen en wordt het heel wat drukker op onze wegen. In de afgelopen weken werden we in Vlaanderen helaas geconfronteerd met dodelijke ongevallen waarbij onschuldige fietsers het leven lieten.
Vooruit Holsbeek kaartte al het probleem van het toenemende zware vrachtvervoer in de dorpskernen aan, van vrachtwagens die gebruik maken van het gemeentelijke wegennet om de files op de E314 te omzeilen.

Vandaag kan de schoolgaande jeugd van Holsbeek niet altijd gebruik maken van veilige, afgescheiden fietspaden. Oplossingen op korte termijn dringen zich op om gevaarlijke toestanden en slachtoffers te vermijden.

Vooruit Holsbeek heeft daarom de volgende voorstellen uitgewerkt:

• De realisatie van een alternatieve fietsroute langs de Wingeweg en de Verhaegenstraat en voorbij de parking van VK Holsbeek richting Rotselaarsebaan. Deze route is een stuk korter en vooral veiliger en eindigt aan het afrittencomplex 21. Langs dit pad in een groene omgeving kan slimme verlichting worden aangebracht die opspringt wanneer fietsers of wandelaars passeren.

• Wij vragen het agentschap wegen en verkeer om zoals bijvoorbeeld in Leuven de verkeerslichten aan te passen en de fietsers voorrang te geven door het groene licht voor hen vroeger te laten opspringen dan dat van het autoverkeer, zodat zij met voorsprong de gevaarlijke oversteek kunnen maken

Adry Godts: Ondervoorzitter Vooruit Holsbeek
Jos Jochmans: Voorzitter Vooruit Holsbeek

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant