Nieuws

LOKAAL: Vooruit Mechelen zet met verkiezing nieuw bestuur vernieuwing en verbreding verder

Vooruit Mechelen

Monday 28

November 2022 11:46

Op een druk bijgewoonde algemene ledenvergadering verkoos Vooruit Mechelen vandaag unaniem een nieuw afdelingsbestuur. Onder leiding van kersvers voorzitter Seppe Vriens gaat een vernieuwd en verjongd kernteam aan de slag: “Onze beweging groeit elke dag. Met dit nieuw bestuur zetten we de volgende stap in de vernieuwing en verbreding van onze beweging,” aldus Thijs Verbeurgt die het voorzitterstokje overdraagt en als fractieleider het mandaat kreeg om de verkiezingen in 2024 voor te bereiden.

“Het leven wordt steeds duurder, ook in Mechelen. Mensen voelen dat Vooruit aan hun kant staat en concrete voorstellen doet om hen te helpen. Net zoals we federaal en Vlaams strijden voor iedereen die elke dag keihard werkt, moeten we in Mechelen alle zeilen bijzetten om mensen door deze crisis te helpen. Daar gaan we met ons team voluit voor gaan,” zo stelde Seppe Vriens na zijn verkiezing.

Met voorzitter Seppe Vriens (24 jaar) krijgt Vooruit een jonge voorzitter die niet onbeslagen op het ijs komt. “De voorbije jaren gaf ik als coördinator het 1 mei-feest een nieuw elan en bouwde ik achter de schermen mee onze organisatie uit. Het voorzitterschap is voor mij een volgende stap in mijn engagement om onze stad warmer en socialer te maken,” aldus de nieuwe voorzitter.

Seppe Vriens staat er niet alleen voor want samen met hem werd Hanne Vandenbussche (26 jaar) als ondervoorzitter verkozen, Indrani Muyldermans (40 jaar) als penningmeester en Kobe Penninckx (25 jaar) als secretaris. “Ons team combineert jong geweld en ervaring, de garantie op succes. Bovendien worden we omringd door wijk- en themateams waarin vele tientallen Mechelaars zich engageren om onze beweging verder uit te bouwen,” vervolgt Seppe Vriens.

De leden van Vooruit keurden ook de nieuwe organisatie goed waarbij de partij verder wordt omgevormd tot een open beweging. Via teams kunnen Mechelaars zelf kiezen hoe ze zich engageren en voor welke thema’s. “Deze nieuwe manier van werken sluit perfect aan bij wat wij als beweging willen en hoe veel Mechelaars vandaag hun engagement willen vormgeven,” benadrukt Seppe Vriens nog.

Thijs Verbeurgt, de fractieleider in de Mechelse gemeenteraad, kreeg van de leden het mandaat om Vooruit voor te bereiden op de verkiezingen van 2024: “Onze ambitie is glashelder: van Mechelen een warmere, socialere stad die betaalbaar is voor iedereen en waar écht naar de Mechelaars wordt geluisterd,” zo besluit Thijs Verbeurgt.


Ga naar Vooruit Mechelen
Over de Auteur

Vooruit Mechelen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant