Nieuws

Vooruit maakt 2150 kinderen blij met een boekentasje. Zo kan je ook helpen

Team Vooruit

Wednesday 01

September 2021 17:26

Heel de zomer lang zamelden vrijwilligers van Vooruit boekentasjes in om kinderen een mooie start van het schooljaar te geven. In totaal organiseerden dertig afdelingen in Vlaanderen een actie. Goed voor 2150 ingezamelde boekentasjes. 

Inzamelactie Oudenaarde en Wortegem-Petegem

“Gezinnen met jonge kinderen weten het maar al te goed: het begin van het schooljaar is een heel dure periode”, zegt Nico De Wulf, Vooruit-gemeenteraadslid uit Wortegem-Petegem.

“Naast nieuw schoolmateriaal, moet je vaak nog een stapel boeken aankopen. De schoolfacturen swingen de pan uit. Voor veel gezinnen met jonge kinderen behoort de aankoop van een nieuwe boekentas niet tot de mogelijkheden. En dat terwijl andere gezinnen voor hun kinderen na één schooljaar van boekentas wisselen.

Daarom zamelden we met Vooruit Oudenaarde en Wortegem-Petegem heel de zomer nieuwe en tweedehands boekentasjes in. Die boekentasjes schonken we via sociale kruidenier DE KABA aan gezinnen met kinderen die een nieuw boekentasje goed kunnen gebruiken, maar daar niet de middelen voor hebben.”

Ook de rest van de zomer bleven de boekentasjes maar toestromen

130 boekentassen in Evergem

Ook in Evergem trok onze ploeg op stap om boekentasjes in te zamelen. “Evergem telt negen deelgemeenten”, legt Wim De Vlaminck van Vooruit Evergem uit. "Begin juli hebben we in al die deelgemeenten flyers met uitleg over onze actie uitgedeeld. Zo wisten de mensen dat ze half juli aan een kraampje op de markt en in de Germinal boekentasjes konden inleveren. We haalden meteen zestig boekentasjes op."

De schoolfacturen swingen de pan uit. Voor veel gezinnen met jonge kinderen behoort de aankoop van een nieuwe boekentas niet tot de mogelijkheden

Ook de rest van de zomer bleven de boekentasjes maar toestromen. We kregen ook een 25-tal sporttassen en een vijftal laptoptassen. Uiteindelijk hebben we ervoor kunnen zorgen dat 130 tasjes goed terechtgekomen zijn via o.a. de vzw Armoede Vlaanderen Evergem. Dat zijn dan evenveel kinderen die vandaag een stuk opgewekter aan hun nieuw schooljaar beginnen”, besluit Wim De Vlaminck.

Inzamelactie De Pinte

In De Pinte maakten vrijwilligers gebruik van sociale media om boekentasjes te verzamelen. “We hebben de actie bekend gemaakt via mail, sociale media, scholen en de WhatsApp-groepen van de ouders”, zegt Ina Quintyn van Vooruit De Pinte. 

“We hebben 60 boekentassen ingezameld tot 11 augustus. Op 12 augustus hebben we de boekentassen afgeleverd bij het CAW. Zij hebben de boekentassen verspreid over de kinderen van hun opvangcentra en vluchthuis."


In totaal zamelde Vooruit meer dan 2000 boekentassen in. Heb jij ook nog ergens een boekentasje liggen dat je graag een tweede leven wil geven?  Contacteer ons!  

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.