Nieuws

LOKAAL: Vooruit lokaal actief: afdelingen steunen lokale middenstand tijdens heropening van de terrassen

Team Vooruit

Friday 07

May 2021 13:04

Morgen is eindelijk het moment aangebroken waarop heel wat onder ons gewacht hebben: de horeca mag opnieuw open. Vanaf morgen zijn de terrassen immers opnieuw open. En om dat niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, ondernemen enkele afdelingen actie om deze dag extra te vieren. We zetten alvast twee initiatieven in de kijker.

Herk-de-Stad steekt horeca een hart onder de riem met horecabon

De afdeling in Herk-de-Stad ontwierp een eigen bon ter waarde van 5 euro. Met die bon kunnen alle Herkse leden terecht bij één van de deelnemende horecazaken. “Zo steunen we én onze leden én onze lokale middenstand”, zegt Herks burgemeester en federaal volksvertegenwoordiger Bert Moyaers.

We zijn ervan overtuigd dat onze leden al heel lang uitkijken om opnieuw een terrasje te doen. Wel, met onze bon, moedigen we onze leden aan om zeker ook in eigen gemeente dat te doen“Met deze bon genieten onze leden op onze kosten van een consumptie op een Herks terras. De bon blijft trouwens ook geldig tot eind juni dus er is tijd genoeg om een perfect tijdstip uit te kiezen om je bon te gebruiken. 
We zijn ervan overtuigd dat onze leden al heel lang uitkijken om opnieuw een terrasje te doen. Wel, met onze bon, moedigen we onze leden aan om zeker ook in eigen gemeente dat te doen", zegt Bert

Vooruit-Cafékrantje in Oudenaarde

Ook in Oudenaarde werkt men aan een Vooruit-Cafékrantje. “Alle Oudenaardse cafés krijgen de kans om deel te nemen. Ze kunnen foto, info en openingsuren in het krantje plaatsen zonder kosten voor de café's”, zegt Dagmar Beernaert. De horeca sector verdient immers een hart onder de riem. De voorbije maanden waren erg lastig.Aan de actie van de Oudenaardse afdeling is ook een wedstrijd verbonden. Mensen kunnen een selfie nemen op café en met een # op de Facebookpagina posten van Vooruit Oudenaarde. Op die manier maken ze kans op een biermand. 

Heeft jouw lokale afdeling ook een initiatief om de horeca te steunen? Laat het ons weten.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant