Nieuws

LOKAAL: Vooruit Kortrijk sterk vertegenwoordigd op nationale lijsten Vooruit

Vooruit Kortrijk

Monday 11

December 2023 12:09

Op zondag 10 december keurden de West-Vlaamse leden van Vooruit de lijsten goed voor de nationale verkiezingen in juni 2024.
Vooruit Kortrijk krijgt maar liefst vijf kandidaten op een prominente plaats.

Nawal Maghroud (31) staat voor de eerste keer op een nationale lijst en krijgt meteen de tweede plaats voor het Vlaams Parlement. Nawal is fractieleidster voor Vooruit in de Kortrijkse gemeenteraad. Opnieuw kan een jong talent van Vooruit Kortrijk de sprong wagen naar het parlement. Maxim Veys (36) ging haar voor en maakte de voorbije jaren indruk in het Vlaams Parlement met sterk oppositiewerk rond betaalbaar wonen. Hij krijgt de derde plaats op de Vlaamse lijst. Voor de Kamer zal Axel Weydts (41), sinds 2015 schepen van Mobiliteit en Openbare Werken in Kortrijk, opkomen als eerste opvolger voor de Kamer.

Het is duidelijk dat de Kortrijkse aanpak van vernieuwing en verjonging zich ook blijft doorzetten op het nationale niveau. Een compliment voor de grote inzet van de Kortrijkse socialisten. Samen met de nationale voorzitter Melissa Depraetere uit Harelbeke komen de drie Kortrijkzanen op voor meer koopkracht, betaalbare zorg en veiligheid. De keuze zal duidelijk zijn. Het wordt Vooruit met ons land of gaan we erop achteruit met de extremisten aan de macht?

De Federale Kamerlijst voor West-Vlaanderen wordt getrokken door huidig Vooruit voorzitter Melissa Depraetere. Pablo Annys, schepen in Brugge, zal de Vlaamse lijst trekken. De verkiezingen vinden plaats opzondag 9 juni 2024.

De Europese lijst wordt begin volgend jaar goedgekeurd. Philippe De Coene (63), schepen voor Sociale Vooruitgang in Kortrijk, begon zijn politieke carrière destijds als het jongste Europese parlementslid in België en zal nu opnieuw opkomen op de Europese lijst. Samen met Joost Bonte (64), sociaal werker en expert in straathoekwerk, gaat hij voor een sterk en vernieuwend sociaal beleid in Europa. Joost is ook gekend van het tv programma Zorgen voor Mama, waar hij al zijn ervaring en kennis inzet om gezinnen in armoede te ondersteunen en vooruit te helpen.


Ga naar Vooruit Kortrijk
Over de Auteur

Vooruit Kortrijk

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant