Nieuws

LOKAAL: VOORUIT HALLE ORGANISEERT GESLAAGDE INZAMELING VOOR OMME-KARRETJE

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Wednesday 20

December 2023 14:44

De sociale kruidenier Omme-karretje organiseerde de actie ‘Geef een feest cadeau’. Daaropvolgend deed Vooruit Halle een oproep om zoveel mogelijk niet bederfbaar voedsel in te zamelen.

“Op minder dan twee dagen tijd werd de actie door vooruit Halle op poten gezet” vertelt schepen van sociale zaken, Peggy Massien, “en met succes.  2 grote wagens werden vol geladen en al het eten werd aan de sociale kruidenier geschonken”.

Met deze actie kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben toch nog aan een meer dan democratische prijs heel wat voedsel aankopen, zodat ook zij een ietwat feestelijker kerstdis kunnen voorschotelen aan hun famile.

“Steeds meer mensen kloppen aan bij de sociale kruidenier.  Daarom besliste de gemeenteraad vorige maand al om een extra toelage toe te kennen.  Dat we daar een breed gedragen beslissing namen, bewijst deze inzameling.  Het is hartverwarmend te zien hoeveel mensen voedsel kwamen doneren.  Vaak ook mensen die zelf weten hoe moeilijk het leven is.  De Hallenaar is een warme en sociale mens, ondanks wat anderen proberen te insinueren.” sluit Massien af.


Ga naar Bertrand Demiddeleer
Over de Auteur

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant