Nieuws

LOKAAL: Vooruit Gent steunt De Armste Week

Vooruit Lokaal

Wednesday 14

December 2022 10:53

Vooruit Gent steunt ‘De Armste Week’, de samenwerking van organisaties binnen de kunstensector om van 12 tot en met 18 december 2022 zoveel mogelijk centen op te halen voor Gentse armoedeorganisaties. “Dat is nogal logisch”, zegt Joris Vandenbroucke, onze politiek voorzitter. “We hebben meegedaan als afhaalpunt van ‘La Grande Bouffe’. Mensen konden voor 20 euro een heerlijke Georgische maaltijd bestellen en die afhalen in de Samen Sterker Store in Ons Huis op de Vrijdagmarkt. We haalden op die manier 760 euro op.”

Onder andere schepen Astrid De Bruycker, voorzitter beweging Joachim Boderé en Nathalie Dullemont (ondervoorzitter Vooruit Oost-Vlaanderen) haalden op dinsdagavond 13 december - met het water in de mond – hun schotels af.

Wint Vooruit Gent de wereldbeker voetbal?

“Op vrijdag 16 december doen we bovendien mee aan de ‘Fair Pay Cup’”, gaat Joris verder. “Da’s een ludiek minivoetbaltornooi door Cirq en Sportaround dat alle mistoestanden rond het WK in Qatar hekelt. Je kan een kleiner doel bestellen, de VAR omkopen, de tegenstander verplichten voor de aftrap shotjes alcohol te drinken, enzovoort. Allerlei ongein voor een ernstig doel: extra geld in het laatje voor armoedebestrijding. Daar doen we met veel plezier aan mee natuurlijk.”

 

Alle info op www.dearmsteweek.be


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant