Nieuws

LOKAAL: Vooruit Gent steunt actievoerders tijdens ‘Werelddag tegen armoede’

Vooruit Lokaal

Wednesday 19

October 2022 09:23

17 oktober is elk jaar ‘Werelddag van verzet tegen armoede’. Die stond dit jaar in het teken van de wooncrisis, met als slogan ‘Ergens nog een betaalbaar nest?’. Vooruit Gent steunt uiteraard de oproep van de honderden actievoerders die oplossingen eisen en was dan ook massaal aanwezig, elkeen met de traditionele ‘tattoo-tegen-armoede’ op de arm. “Dat 1 op 6 mensen in armoede leeft zullen we nooit aanvaarden. Omdat iederéén recht heeft op een menswaardig bestaan blijven we ook samen strijden voor meer sociale en betaalbare huurwoningen”, klonk het als uit één mond.

Traditiegetrouw zakten heel wat Gentenaars en organisaties ’s morgens eerst af naar het Sint-Pietersplein voor de herdenking van de mensen die stierven in armoede. In de namiddag verzamelden ze onder de stadshal waar een video werd opgenomen (met onder andere Daan Hugaert, Marijke Pinoy en Veerle Malschaert) en een eisenbundel werd overhandigd aan het Gentse stadsbestuur. Op basis daarvan wil het middenveld verder in gesprek gaan met het bestuur, richting een beter woonbeleid op verschillende overheidsniveaus. Want te veel mensen wonen te klein, onzeker, ongezond en te duur. Eerder al, op 10 oktober, trokken de armoedeorganisaties naar Brussel om hun eisen kenbaar te maken aan Vlaams minister van Wonen Mathias Diependaele (N-VA), met vooral een pleidooi om meer te investeren in sociale woningbouw.

760 euro voor Enchanté

Het partijbestuur van Vooruit Gent deed tegelijk ook een gift van 760 euro aan Enchanté, de vzw die door enkele Gentenaars in 2017 werd opgestart om mensen met en zonder kwetsbare achtergrond voor elkaar te laten zorgen. Enchanté is onder andere gekend van de ‘uitgestelde traktaties’ die je kan betalen voor anderen in verschillende cafés en restaurants (Vooruit Gent liet traktaties achter in een 30-tal zaken), en van ‘Brooddoosnodig’, de actie tegen lege brooddozen van schoolkinderen.

Links op de foto: onze voorzitter beweging Joachim Boderé in het hoofdkwartier van Enchanté vzw.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant