Nieuws

LOKAAL: Vooruit Gent in ‘Voor Gent’ naar gemeenteraads- verkiezingen in 2024

Vooruit Lokaal

Sunday 26

March 2023 14:11

De algemene ledenvergadering van Vooruit Gent heeft er op 26 maart 2023 voor gekozen om op 13 oktober 2024 samen met OpenVLD Gent aan de verkiezingen deel te nemen. Samen met hun kandidaten zullen we één lijst vormen die ‘Voor Gent’ zal heten.

 “Wij willen tonen dat het kan, dat samenwerking wérkt, in het belang van alle Gentenaars”, zegt onze Astrid De Bruycker. “We willen breuklijnen overstijgen, inspanningen verdelen en alle Gentenaars de best mogelijke toekomst geven. We zijn progressief en sociaal, laten niemand achter. We gaan voor een nieuwe dynamiek in onze stad en willen Gent ongegeneerd Gent laten zijn.”

“We gaan de handen in elkaar slaan met álle Gentenaars die mee willen nadenken over de toekomst van onze stad”, vult Joris Vandenbroucke aan. “Dat betekent niét dat onze lokale beweging ‘opgaat’ in een groter geheel. We gaan samenwerken als twee partijen op basis van gelijkwaardigheid. Vanuit onze idealen, met onze kandidaten.”

In de gezamenlijke visietekst (die kan je hier lezen) staan alvast 5 fundamentele uitdagingen opgesomd:

  1. We maken van Gent de meest leefbare grootstad, met vooral een sterke focus op betaalbaar wonen waarbij we blijven investeren in bijkomende sociale woningen.
  2. We voeren een ambitieus en sociaal klimaatbeleid, met de focus op grootschalige en collectieve maatregelen die duurzame keuzes voor iedereen evident moeten maken.
  3. We maken een warme en zorgzame stad waar iedereen aan een toekomst kan bouwen met investeringen in betaalbare, publieke zorgverlening - want armoede, sociale onrechtvaardigheid en een gebrek aan zorg zijn onaanvaardbaar
  4. We verwachten openheid en diversiteit als basis voor een gedeeld engagement en blijven voorop lopen in de strijd tegen discriminatie.
  5. We kiezen voor een sterke en effectieve overheid die vrijheid garandeert en alle inwoners bescherming biedt.

Hoe gaat het nu verder?

De visietekst van Voor Gent zal worden uitgewerkt in een uitgebreid verkiezingsprogramma met acties. “Daarvoor gaan we uiteraard eerst luisteren naar onze leden en andere Gentenaars. Hoe we alle ideeën gaan verzamelen krijg je binnenkort te horen.”

Denk mee, doe mee: help ons de verkiezingen winnen!

Het doel is duidelijk: “We willen Gent blijven besturen, met meer socialisten in de gemeenteraad en in het college van burgemeester en schepenen. Want hoe groter onze invloed op het beleid vanaf 2025, hoe socialer onze stad zal zijn!” zeggen Astrid en Joris in koor.

Ondertussen is de opkomstplicht afgeschaft voor de lokale verkiezingen. “Dat betekent dat de Gentenaars niet meer verplicht zijn om naar het kieshokje te trekken. We zullen dus in de eerste plaats zoveel mogelijk potentiële Voor Gent-kiezers moeten overtuigen dat wél te doen… en dan ook op ons te stemmen!”

 

Wil jij graag op één of andere manier mee campagne voeren? Laat het ons weten! Mail naar [email protected]


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant