Nieuws

LOKAAL: Vooruit Gent goed vertegenwoordigd in nationaal partijbureau

Vooruit Gent

Friday 09

June 2023 11:29

Tijdens het ledencongres van Vooruit op 4 juni 2023 in Plopsaland De Panne werden ook een aantal leden van het nationale partijbureau (her)verkozen. Onder hen ook twee Gentenaars.

Onze schepen Astrid De Bruycker was al lid van het nationale partijbureau. Ze werd herverkozen en dat doet haar uiteraard plezier. “Ik ben de leden dankbaar voor hun vertrouwen. ’t Blijft een goeie zaak dat elke week mandatarissen en andere partijgenoten samenkomen, dat er een continue open dialoog is tussen de mensen die op nationaal niveau werken en diegenen die dat op lokaal niveau doen. Wij laten in elk geval luid en duidelijk de stem van Gent als centrumstad horen. Met één gemeenschappelijk doel voor ogen: samen hard werken om in 2024 nationaal én lokaal met Vooruit verkiezingen te winnen.”

Ook Clara Calis (afdeling Gent-Oost) zat al in het partijbureau en werd herverkozen. “Ook ik ben fier en vooral dankbaar dat ik opnieuw verkozen ben. Het blijft belangrijk om ook in het partijbureau de lokale afdelingen en leden een stem te geven. Intern discussiëren om zo eendrachtig met een duidelijk standpunt naar buiten te komen. We gaan verder op het elan van de afgelopen jaren met de focus op het winnen van de verkiezingen in 2024. Graag wil ik iedereen bedanken voor de steun. Samen sterk en voorwaarts! We maken er werk van.”

Ministers en parlementsleden zijn automatisch lid van het partijbureau. Gent heeft dus nóg twee vertegenwoordigers: Freya Van den Bossche (Vlaams parlementslid) en Joris Vandenbroucke (federaal parlementslid).

(op de foto, vlnr: Sven Taeldeman, Joachim Boderé, Clara Calis, Nathalie Dullemont, Rudy Coddens, Astrid De Bruycker, Joris Vandenbroucke, Koen Neirynck, Lies Vancayzeele en Annelies Storms)

Ook Gentenaars in Vooruit Oost-Vlaanderen

Ook in het bestuur van Vooruit Oost-Vlaanderen zitten twee Gentenaars.

Nathalie Dullemont (afdeling Gent-Oost) was al ondervoorzitter en werd opnieuw verkozen in die rol. “Daar ben ik uiteraard blij om. ’t Is fijn om ook op het provinciale niveau mensen te kunnen samenbrengen, de verbinding te helpen maken tussen afdelingen in Oost-Vlaanderen. Zo maken we elkaar sterker: we wisselen kennis en ideeën uit, inspireren elkaar om bepaalde beleidsinitiatieven te nemen (door goeie voorbeelden over te nemen) en brainstormen uiteraard ook over campagneacties.”

Burak Nalli (afdeling 9050) is werd voor het eerst verkozen. “Ik ben zeer blij dat we het vertrouwen gekregen hebben van zoveel Oost-Vlaamse leden. We hebben weinig tijd en er is veel werk op de plank. We zullen dus keihard werken om onze beweging in de provincie klaar te stomen voor de verkiezingen in 2024.”

Brent Meuleman, burgemeester van Zelzate, werd verkozen als voorzitter. Dagmar Beernaert (Oudenaarde) is de derde ondervoorzitter.


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant