Nieuws

LOKAAL: Vooruit Gent bezorgt schoolmateriaal aan ouders met laag inkomen

Vooruit Lokaal

Thursday 01

September 2022 14:18

Vandaag, 1 september 2022, trokken duizenden kinderen en jongeren opnieuw naar school. Een blij weerzien voor de kinderen, maar voor heel wat ouders is de eerste schoolmaand een moeilijk moment. ‘Wat zal mijn kind dit jaar nodig hebben op school? En vooral: wat gaat mij dat allemaal kosten?’ Daarom organiseerde Vooruit Gent de afgelopen dagen een inzamelactie van schoolmateriaal, om tijdig te bezorgen aan ouders met een laag inkomen.

Nathalie Dullemont, lid van het Gentse partijbestuur (en ook gekend als ondervoorzitter van Vooruit Oost-Vlaanderen), coördineerde de actie, samen met onze voorzitter Beweging Joachim Boderé. “Als socialisten streven we altijd naar structurele oplossingen voor mensen die het moeilijk hebben”, zegt Nathalie. “Maar ondertussen willen we ook snel helpen, vandaar de oproep voor materiaal. Die werd een succes, we kregen van alles: boekentassen, kaften, cursusblokken, pennen en potloden, brooddozen, enzovoort. Alles uiteraard in zeer goede staat. Merci trouwens aan vrijwilligers Sam en Patrick, die ons geweldig hebben geholpen!”

En nu?

“KRAS vzw, een netwerk van Gentse vrijwilligersorganisaties rond armoede, heeft al het materiaal vandaag opgehaald in onze Samen Sterker Store op de Vrijdagmarkt. Voorzitter Hedwig Bockstaele was in de wolken. KRAS bezorgt het materiaal nu zo snel mogelijk aan de gezinnen die er nood aan hebben. Een heel schoon voorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen onze beweging en een sociale middenveldorganisatie. Absoluut voor herhaling vatbaar!”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant