Nieuws

LOKAAL: Vooruit en Groen zetten hun samenwerking in Hasselt verder

Vooruit Hasselt

Monday 03

July 2023 15:32

De Hasseltse afdelingen van Vooruit en Groen stappen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 opnieuw samen naar de kiezer. De leden van beide partijen hebben daarvoor het licht op groen gezet.

 

De voorbije vijf jaar konden de schepenen en raadsleden van Vooruit en Groen flink wat sociale en ecologische projecten met impact voor de Hasselaar realiseren. Vanuit die basis en met een duidelijke visie op nieuwe noden van onze stadsgenoten willen we ook de volgende zes jaar samenwerken aan het Hasselt van morgen”, zeggen voorzitters Frank Vandenhoudt (Vooruit) en Katrien Lambrechts (Groen). Het kartel staat voor verbreding, vooruitgang voor alle Hasselaren en een sociaal en duurzaam beleid.

 

De samenwerking tussen Groen en Vooruit is al enkele legislaturen de progressieve motor van het Hasseltse stadsbestuur. In 2018 haalde de fractie ‘RoodGroen+’ 25,3 procent van de stemmen, goed voor 11 verkozenen. “Als progressieve partijen hebben we een gelijkaardig maatschappijbeeld”, klinkt het bij beide voorzitters. “We staan voor een Hasselt waar we goed zijn voor elkaar, waar het gezellig en veilig is om te wonen, waar iedereen zich goed in zijn vel kan voelen, maar waar we ook goed zijn voor de planeet. Vanuit die basis konden we vertrekken.”

Goesting

Tijdens de gesprekken bleek al snel dat de ‘goesting’ om elk vanuit de eigen kracht verder samen te werken groot is. “Over hoe we dat gaan doen, zijn alvast enkele afspraken gemaakt. De volgende stap, en misschien de belangrijkste, is nu wat we willen doen voor Hasselt in de volgende jaren. Er zijn uiteraard al heel wat ideeën. Samen met onze mandatarissen, leden en geëngageerde Hasselaren willen we de volgende maanden werk maken van een nieuwe droom voor Hasselt, die we na de verkiezingen vol enthousiasme willen realiseren”, klinkt het.

 

De naam van de gezamenlijke lijst zal beide partijnamen bevatten. Vast staat ook dat er naast kandidaten van beide partijen ook plaats zal zijn op de kieslijst voor onafhankelijke kandidaten. “Er zijn heel wat inwoners die onze idealen delen, maar dat niet per se willen doen vanuit een partij. Zij verdienen ook een platform. Samen koppelen we enthousiasme, ervaring en vernieuwing aan mekaar tot een ploeg die zich ten dienste wil stellen van onze stad.”

 

In de volgende weken zullen beide partijen al een aantal sleutelposities invullen op de lijst. Voor plaats 1, 2 en 5 gebeurt dat door Vooruit, voor de plaatsen 3 en 4 door Groen.

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant