Nieuws

Vooruit Brugge verkoopt stickers voor de Warmste Week en Brood(doos)nodig

Vooruit Brugge

Monday 12

December 2022 12:12

1 op 7 kinderen heeft kans om in armoede op te groeien. Vanuit de scholen krijgen we ook steeds meer signalen over kinderen die honger lijden of met een lege of ongezonde brooddoos naar school komen. Dat kunnen we als samenleving niet zomaar aanvaarden.  In het kader van de Warmste Week nam Vooruit Brugge het heft in handen en zetten we een stickeractie op.  

De stickers zijn ontworpen door de bekende illustratoren Heleen B, Lecctr en Sociaal Incapabele Michiel. Voor 5 euro koop je een stickervel en steun je de Warmste Week en Brood(doos)nodig.

Alle opbrengst die we binnen krijgen vóór 24 december gaat naar de geselecteerde projecten van de Warmste Week, waaronder Brood(doos)nodig. De opbrengst van alle stickers die verkocht worden na 24 december schenken we rechtstreeks aan de Brugse scholen die deelnemen aan Brood(doos)nodig.

Brood(doos)nodig is een project van vzw Enchantée, dat samen met lokale partners een netwerk van ‘hartelijke scholen’ ontwikkelt. Samen engageren zij zich om gezonde voeding aan te bieden doorheen de dag, aan alle schoolgaande jongeren die er nood aan hebben. Scholen kunnen zelf beslissen hoe ze de middelen van dit project inzetten: een ontbijthoekje, gratis soep aanbieden of een korting op warme maaltijden zijn voorbeelden van hoe dit project wordt ingevuld in de scholen.

Samen strijden we tegen honger op de schoolbanken ❤

 

Sticker(s) aankopen kan via deze link: bit.ly/brooddoosnodig


Ga naar Vooruit Brugge
Over de Auteur

Vooruit Brugge

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant