Nieuws

LOKAAL: Vooruit Antwerpen eist meer investeringen in het stedelijk vervoer

Vooruit Antwerpen

Monday 15

January 2024 21:42

Op zaterdag 6 Januari, kwam Vooruit Antwerpen aan het Centraal Station in actie om de verstopte verkeerssituatie in en rond het stedelijk gebied van Antwerpen onder de aandacht te brengen. Na jaren van bezuinigingen op openbaar vervoer en het schrappen van talrijke bus- en tramlijnen, eisen we een directe ommekeer. De realiteit in het Antwerps verkeer toont al langer aan dat er meer investeringen en nieuwe maatregelen nodig zijn.

Onze actie vond plaats net na de onthulling van meer details uit het vernieuwingsplan van De Lijn en de Vlaamse regering waar het begrip "basisbereikbaarheid" centraal stond. Dit plan toont te weinig ambitie en is daarenboven onduidelijk. Het is enorm twijfelachtig of hiermee de vele problemen in het Antwerps openbaar vervoer opgelost raken. Wij vermoeden alvast van niet. Een sentiment dat heel wat Antwerpenaren die we aanspraken met ons deelden. 

Denk hier bijvoorbeeld aan de geschrapte tramlijnen in Hoboken, naar de defecte roltrappen in de Antwerpse tramstations en de geplande werken aan de tunnel van en naar Linkeroever. In het verleden waarschuwden we al dat deze problemen het verkeersinfarct in het Antwerpse stedelijk gebied in de komende jaren zouden verergeren. Met de naderende fases van de Oosterweelwerken, voorspelde Vooruit Antwerpen extra verkeersopstoppingen, terwijl het vernieuwingsplan geen maatregelen bevatte om deze problemen op te vangen.

We blijven ook het belang van maatregelen op stedelijk niveau benadrukken. Het langdurige beleid, dat auto's naar stadsparkings in het centrum leidt en hen ongehinderde doorgang verleent, moet worden herzien. Opeenvolgende verkeersinfarcten in de binnenstad wijzen op de noodzaak van meer ingrijpende maatregelen om bezoekers vlot, veilig en comfortabel naar de stad te leiden. 

 


Ga naar Vooruit Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant